Eco-Rom Ambalaje: Cantităţile de deşeuri reciclate de la populaţie au crescut anul trecut cu 55%

Alexandru Costea
Companii #Mediu / 27 aprilie 2015

Cantităţile de deşeuri reciclate de la populaţie de către Eco-Rom Ambalaje au crescut în 2014 cu 55%, la 54.126 tone, a anunţat, azi, compania, printr-un comunicat remis redacţiei.

"Cantităţile de deşeuri de ambalaje reciclate de la populaţie au crescut an de an, în principal datorită contribuţiei membrilor Eco-Rom Ambalaje la realizarea unui sistem eficient de colectare separată. Investiţiile noastre pentru acest sector s-au ridicat anul trecut la aproximativ 10 milioane de lei - acestea incluzând costurile de colectare, sortare şi transport al deşeurilor către fabricile de reciclare, investiţiile în infrastructura de colectare separată şi în campaniile de informare a populaţiei privind importanţa reciclării deţeurilor de ambalaje", a declarat directorul general al Eco-Rom Ambalaje, Sorin Cristian Popescu.

Potrivit datelor Eco-Rom Ambalaje, investiţiile industriei au determinat extinderea hărţii naţionale de colectare separată a deşeurilor de ambalaje: de la 464 de localităţi în 2013, la 527 de localităţi la finalul anului 2014.

În prezent, aproximativ 50% din populaţia României - circa 9,4 milioane de români - pot colecta separat deşeurile de ambalaje prin serviciul dezvoltat de Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu autorităţile locale şi operatorii de salubritate desemnaţi.

În 2014, organizaţia a susţinut reciclarea a 376.094 tone de deşeuri de ambalaje provenind atât din gospodării, cât şi din sectoarele comerciale şi industriale. Această cantitate reprezintă 60% din totalul ambalajelor puse pe piaţă de companiile membre, respectiv 623.860 tone.

La finalul anului 2014, portofoliul de clienţi al Eco-Rom Ambalaje se ridica la 3.056 de companii, în creştere cu 7% faţă de anul 2013.

"Aceste companii au investit, prin Eco-Rom Ambalaje, în infrastructura de colectare separată şi în campanii de informare şi programe educaţionale despre importanţa reciclării deşeurilor de ambalaje cu 52% mai mult decât minimul impus legal", arată comunicatul.

Conform ANPM, în 2012 au fost reciclate în România 601.800 tone de deşeuri de ambalaje.

Eco-Rom Ambalaje a început activitatea în 2004 cu 81 de companii care au aderat la sistemul organizaţiei, terminând anul 2014 cu 3.056 de companii responsabile în portofoliu. Aportul industriei s-a ridicat la 43.440.065 milioane de lei în anul 2014.

În 2005-2006, Eco-Rom Ambalaje a demarat primele proiecte-pilot din România dedicate colectării separate a deşeurilor de ambalaje generate în gospodăriile populaţiei din 14 localităţi, prin intermediul a câte zece puncte de colectare în fiecare oraş. Ulterior a realizat un model de parteneriat cu autorităţile locale şi operatorii de salubritate, parteneriate care s-au extins anual, la finalul anului 2014 cuprinzând 527 de localităţi. În cadrul acestor parteneriate, Eco-Rom Ambalaje a oferit autorităţilor locale peste 20.000 de containere, sprijină financiar serviciile de gestiune a deşeurilor şi realizează campanii de informare locale şi naţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb