Econergy şi Nofar au inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic din Europa de Sud-Est la Argeş

F.D.
Companii / 31 octombrie 2023

Econergy şi Nofar au inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic din Europa de Sud-Est la Argeş

Companiile israeliene Econergy Renewable Energy şi Nofar Energy au inaugurat astăzi cel mai mare parc fotovoltaic din sud-estul Europei la Răteşti, judeţul Argeş. Proiectul reprezintă cea mai mare investiţie în energie regenerabilă fotovoltaică din ţara noastră, în valoare de 102 milioane de euro.

Cu o suprafaţă de 170 de hectare, parcul fotovoltaic are o capacitate totală instalată de 155 MW şi urmează să producă anual aproximativ 220 GWh de energie electrică. De asemenea, poate alimenta peste 100.000 de gospodării cu energie curată, ceea ce înseamnă eliminarea a 168.000 de tone de CO2, contribuind astfel la obiectivul României de decarbonizare, de a asigura peste 30% din necesarul de energie din surse regenerabile până în 2030.

Bogdan Asanache, Country Manager Econergy Romania a spus: "Astăzi este cu adevărat o zi solară pentru noi. Aici, în cel mai mare parc fotovoltaic din România, vedem cum sectorul energiei regenerabile se dezvoltă rapid în România. Parcul de la Răteşti este primul parc fotovoltaic al Econergy care urmează să fie conectat în România şi face parte dintr-un portofoliu de 2,3GW capacitate în dezvoltare, dintre care 410MW sunt în construcţie în întreaga ţară, asigurând independenţa energetică şi decarbonizarea sectorului energetic. Piaţa românească este o piaţă cheie în sud-estul Europei, care face eforturi pentru a îndeplini obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră asumate pentru 2030. Echipa noastră e mândră să găzduiască evenimentul RPIA şi să contribuie la promovarea activităţilor Asociaţiei, dorind să continuăm acţiunile productive comune."

Marius Antonie Negru, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Energiei, a subliniat importanţa energiei regenerabile în ceea ce priveşte combaterea efectelor încălzirii climatice. "Mulţumesc RPIA şi companiilor Econergy şi Nofar Energy pentru investiţie şi pentru eforturile depuse pentru ca acest proiect să devină realitate. Astăzi sărbătorim un moment important pentru sectorul energiei regenerabile din ţara noastră. Beneficiile acestei inaugurări sunt numeroase şi au un impact semnificativ. Este o sursă de energie regenerabilă care va contribui la combaterea efectelor încălzirii climatice şi, în acelaşi timp, proiectul creează locuri de munca în regiune", a adăugat acesta.

"Astăzi avem onoarea să inaugurăm, în cadrul Solar Open Day, cel mai mare parc fotovoltaic din România şi din sud-estul Europei - proiectul Răteşti, o realizare de excepţie pentru noi şi un moment istoric în dezvoltarea energetică din România. Proiectul Răteşti marchează un pas important în direcţia energiei curate şi sustenabile şi aduce o contribuţie importantă la atingerea ţintelor României de decarbonizare până în 2030. Considerăm România drept una dintre pieţele cheie de creştere, ţinta fiind atingerea de 1GW energie solară până în 2025", a precizat Favi Stelian, Managing Partner Nofar Energy.

În prezent, parcul se află în faza de testare şi va fi pus în funcţiune în perioada următoare. Proiectul reprezintă o componentă strategică pentru efortul României de a-şi consolida independenţa şi securitatea energetică, contribuind astfel la stabilitatea regională şi europeană.

Parcul fotovoltaic de la Răteşti a fost inaugurat în cadrul primei ediţii a Solar Open Day, organizată de Asociaţia Industriei Fotovoltaice din România (RPIA). Evenimentul este dedicat energiei solare şi promovează adoptarea unor surse şi mijloace sustenabile de producţie a energiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb