Economia românească, promovată în Comitetul mixt pentru cooperarea industrială cu Republica Coreea

Alexandru Costea
Companii / 12 mai 2015

Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului (MECT) promovează economia românească la cea de a VIII-a sesiune a Comitetului mixt pentru cooperare industrială România-Republica Coreea, care se desfăşoară în perioada 9 - 15 mai 2015, la Seoul, potrivit unui comunicat al ministerului de resort, remis azi redacţiei.

Comitetul mixt pentru cooperare industrială România - Republica Coreea este o formulă de dialog bilateral organizată anual de Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului şi Ministerul coreean al Comerţului, Industriei şi Energiei. La actuala ediţie, preşedintele părţii române este secretarul de stat Florin Vodiţă.

Din delegaţia organizată de Ministerul Economiei fac parte specialişti în domeniile comerţului şi relaţiilor internaţionale, politicii industriale, energiei, petrolului şi gazelor naturale, împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Departamentului pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public - Privat, ai unor mari companii româneşti din sfera energetică.

La cea de a opta sesiune a Comitetului mixt pentru cooperare industrială România - Republica Coreea au fost analizate rezultatele actuale dar şi posibilităţile de dezvoltare ale relaţiilor economice şi comerciale în sectorul industrial, energetic şi al IMM-urilor. Au fost discutate atât proiecte majore de cooperare şi investiţii, de interes naţional, precum şi modalităţile de creştere şi diversificare a relaţiilor la nivelul întreprinderilor mici şi mijlocii din ambele ţări.

La 11 mai 2015, delegaţia română a participat la un Forum de afaceri la Seoul, la care au fost prezente peste 25 companii coreene membre ale Asociaţiei Importatorilor Coreeni (KOIMA), co-organizator al acţiunii. În perioada următoare, vor mai avea loc întâlniri şi discuţii cu Korea Gas Corporation şi Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering. De asemenea, la 14 mai 2015, va mai fi organizat un seminar de afaceri la Busan la care sunt invitate să participe companii coreene membre ale Camerei de Comerţ şi Industrie Busan şi a Camerei de Comerţ a Uniunii Europene în Republica Coreea.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică din România, în anul 2014 volumul total al schimburilor comerciale între România şi Republica Coreea a atins valoarea de 1,037 miliarde dolari, fiind cu 7,3% mai mic faţă de cel înregistrat în anul 2013, reducere datorată exclusiv evoluţiei exporturilor româneşti care au scăzut cu 32,5%, ajungând la 412,4 milioane dolari.

Republica Coreea şi-a menţinut şi în aceste condiţii locul 2 în topul statelor asiatice de destinaţie a produselor livrate din ţara noastră. Importurile României din Republica Coreea au crescut cu 23%, faţă de anul precedent, atingând 625,1 milioane dolari (locul 2 în topul statelor din Asia furnizoare de produse în România). Soldul balanţei comerciale româno-coreene în 2014, de 212,7 milioane dolari, a fost favorabil Republicii Coreea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb