Economistul şef al Băncii Mondiale sancţionat pentru că a cerut experţilor să comunice mai clar

S.I.
Internaţional / 27 mai 2017

Paul Romer (Sursa foto: wikipedia)

Paul Romer (Sursa foto: wikipedia)

Economistului şef al Băncii Mondiale, Paul Romer, i-au fost retrase atribuţiile manageriale după ce cercetătorii au criticat eforturile sale de a-i face să comunice mai clar, transmite Bloomberg, citată de surse din media.

Potrivit unui comunicat intern consultat de Bloomberg, Paul Romer va renunţa la atribuţiile de supervizare a Development Economics Group (DEC), centrul de cercetare al Băncii Mondiale. Noul director general al Băncii Mondiale, Kristalina Georgieva, va prelua managementul acestei divizii de la 1 iulie, menţionează Agerpres, care relatează cele ce umează.

Paul Romer va rămâne economist şef, oferind "analize cu privire la tendinţele care afectează ţările membre", se arată într-un comunicat intern semnat de preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, şi datat 9 mai 2017.

Într-un interviu acordat Bloomberg, Paul Romer a declarat că s-a lovit de rezistenţa subordonaţilor când a încercat să le modifice modul în care comunică. "Am fost în poziţia de sol care aduce veşti poate. Este posibil că am acordat o atenţie prea mare preciziei comunicării şi nu sentimentelor pe care mesajele mele le-au provocat", a spus Romer.

Este o situaţie neobişnuită ca economistul şef al Băncii Mondiale, o poziţie ocupată de nume importante precum Stanley Fischer şi Lawrence Summers, să nu conducă şi Development Economics Group, care publică studii şi elaborează prognozele Băncii Mondiale.

"Economistul şef este practic paraşutat în interiorul băncii şi este nevoie de oarecare eforturi pentru a te familiariza cu toţi cercetătorii din cadrul grupului şi cu modul în care se derulează activitatea", a declarat Peter Lanjouw, fost director de cercetare pe domeniul sărăciei şi inegalităţii la DEC.

În vârstă de 61 de ani, Paul Romer a preluat rolul de economist şef al Băncii Mondiale după ce anterior a fost profesor la New York University. Numirea sa la Banca Mondială a fost salutată având în vedere că instituţia financiară încearcă să îşi menţină statul într-un moment în care guvernele din unele state bogate sunt din ce în ce mai reticente să finanţeze dezvoltarea ţărilor sărace. Romer a studiat modul în care difuzarea cunoaşterii stimulează creşterea economică şi deseori se află pe lista candidaţilor la Premiul Nobel pentru economie. În ultimii ani, însă, atacurile sale asupra modelelor macroeconomice i-a nemulţumit pe unii colegi. În plus, stilul său combativ nu l-a făcut agreabil în rândul celor peste 600 de economişti care lucrează la DEC, susţin unele surse din interiorul Băncii Mondiale.

Paul Romer a cerut celor din cadrul Development Economics Group să comunice mai clar şi de asemenea şi-a exprimat intenţia de a simplifica structura organizaţională. Potrivit unei alte surse, Romer a cerut subordonaţilor să scrie emailuri mai scurte şi a insistat ca prezentările să se concentreze pe ideile principale.

Potrivit unui email trimis staffului, consultat de Bloomberg, Paul Romer a subliniat că World Development Report, una din publicaţiile importante ale Băncii Mondiale trebuie să fie mai scurt pentru a fi mai percutant, asemenea unui cuţit. "Pentru a sublinia importanţa conciziei, am spus autorilor că nu voi aproba raportul final dacă frecvenţa cuvântului "şi" este mai mare de 2,6%", a dezvăluit Romer.

Un studiu realizat de Departamentul de lingvistică al Universităţii Stanford în 2015 a descoperit că utilizarea limbajului de către angajaţii Băncii Mondiale a devenit mai codificată şi detaşată de limbajul obişnuit. Studiul a lansat de altfel termenul "Bankspeak", care se referă la un limbaj codificat utilizat de cercetătorii Băncii Mondiale care obişnuiesc să lege lungi şiruri de substantive prin cuvântul "şi" pentru a crea liste ameţitoare care dau impresia de activitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb