EDEN CAPITAL DEVELOPMENT lansează a doua fază a Cortina North

G.D.
Companii / 25 august 2022

EDEN CAPITAL DEVELOPMENT lansează a doua fază a Cortina North

EDEN CAPITAL DEVELOPMENT, unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori de proiecte rezidenţiale din Bucureşti, lansează a doua fază a proiectului Cortina North, pe fondul unui interes susţinut al cumpărătorilor de locuinţe, care doresc să beneficieze de cota redusă de TVA de 5%, înainte ca plafonul maxim de preţ pentru care se aplică acest nivel să fie redus, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Cortina North este amplasat pe Bulevardul Pipera şi va avea la finalizare 1.500 de apartamente de tip studio, cu 2 şi cu 3 camere.

Proiectul se alătură deja consacratelor Cortina Residence, finalizat în 2016, şi Cortina Academy, livrat în 2020, puncte de referinţă în piaţa imobiliară, prin calitatea construcţiei şi a finisajelor, eleganţă şi modernism.

"Cei care doresc să cumpere un apartament vor să prindă ultimul tren pentru a beneficia de TVA redus de 5%, având în vedere că preţul maxim pentru care se va aplica acest nivel al taxei va fi scăzut de la 700.000 de lei în prezent la 600.000 de lei începând de anul viitor. De asemenea, schimbările dese şi imprevizibile ale normelor de aplicare ale Codului Fiscal induc o stare de incertitudine, astfel că tot mai mulţi dintre cumpărători vor să facă achiziţii pentru a evita alte modificări care ar putea apărea în viitor. Totodată perspectiva creşterii şi mai mult a costului finanţării determină pe mulţi clienţi care stăteau încă în aşteptare să ia o decizie de achiziţie", a declarat Elena Dumitrache, director de vânzări EDEN CAPITAL DEVELOPMENT.

Faza a doua a Cortina North include un număr de aproape 1.000 apartamente, primele locuinţe din proiect urmând să fie livrate în a doua jumătate a anului 2023. Proiectul, la fel ca toate investiţiile realizate de EDEN CAPITAL DEVELOPMENT, ţine cont de cerinţele actuale ale cumpărătorilor de locuinţe, oferind circa 10.000 metri pătraţi de spaţii verzi, un bazin de înot semi-olimpic, un centru de fitness, un centru de wellness şi o galerie comercială, dar şi o pistă de alergare de 1,5 km, creând astfel condiţiile formării unei comunităţi.

"Prima fază, care totalizează 560 apartamente, este vândută în proporţie de 80%, valoarea unităţilor tranzacţionate fiind de peste 45 milioane de euro. Suntem optimişti în ceea ce priveşte evoluţia vânzărilor şi în perioada următoare, deşi puterea de cumpărare este uşor în scădere, considerând că va exista o prioritizarea a investiţiilor făcute de români şi având în vedere nevoia reală de soluţii de locuire moderne, achiziţia de locuinţe va rămâne în topul listei. Mai mult decât atât, pentru cei care vor să plaseze banii pe care îi au, locuinţele reprezintă un plasament sigur care poate aduce randamente ridicate", a adăugat Elena Dumitrache, director de vânzări EDEN CAPITAL DEVELOPMENT.

EDEN a livrat în ultimii 7 ani peste 1.600 de locuinţe în Bucureşti, în special în zona de nord şi are în dezvoltare deja alte 1.700 apartamente din gama premium şi de lux.

Compania EDEN CAPITAL DEVELOPMENT, cu capital integral românesc este prezentă pe piaţa rezidenţială din Bucureşti din anul 2009 şi are în portofoliu, sub marca Cortina, cinci ansambluri de succes construite deja sau aflate în curs de dezvoltare - Cortina Residence, Cortina Academy, Cortina North, Cortina Forest si Cortina 126.

Sub brandul Cortina, portofoliul EDEN CAPITAL DEVELOPMENT include aproximativ 2.900 de apartamente premium şi de lux, cu facilităţi multiple, în jurul cărora sunt concentrate comunităţi exclusiviste, întemeiate pe valori comune.

Separat de conceptul Cortina, compania a mai dezvoltat ansamblurile Dinamic City (166 apartamente), Four City North (568 apartamente) şi Delta City (333 apartamente), se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb