Ediţia de toamnă a Târgului Internaţional de Vinuri GoodWine îşi deschide porţile pe 20 noiembrie la Romexpo, Pavilion C1, Bucureşti

Comunicate de presă / 17 noiembrie 2015

Mai sunt câteva zile până la deschiderea ediţiei de toamnă a Târgului Internaţional de Vinuri Goodwine, care va începe pe 20 noiembrie. Locaţia va rămâne Pavilionul C1 din cadrul Romexpo.

Printre expozanţi se numără: Casa de Vinuri Cotnari (Partener Oficial), Jidvei (Partener Principal), Vincon Vrancea (Partener), Crama Oprişor, Avincis, Agricola Ştirbey, Vitis Metamorfosis, Liliac, Crama Girboiu, Domeniile Tohani, Wine Princess, Budureasca, Domeniile Sâmbureşti, Senator Wine, Crama Cepari, Alcovin Măcin, Crama Ceptura, Purcari, Casa de Vinuri Huşi, Crama Hermeziu, Domeniul Vlădoi, Cricova România, Domeniile Ostrov, Domeniile Blaga, Pivniţele Theodoros, Crama Răteşti, Carastalec, ONVV Moldova (cu peste 10 producători). Ambasada Chile, Barza Albă (Republica Moldova), Giuliano Tartufi (Italia), Nomibo, Călăraşi Divin.

Noutăţi şi surprize pregătesc şi Casa de Vinuri Cotnari, Partenerul Oficial al evenimentului, dar şi Jidvei, Partenerul Principal Goodwine, şi Vincon Vrancea, Partenerul Goodwine. ONVV Moldova va aduce în standul de ţară peste zece producători din Republica Moldova. Stand de ţară va avea şi Ambasada Chile.

Partea de accesorii este reprezentată de Sodinal, Tc Rom Glass, Vimini Prod, Azoc Star Bag In Box, Valdo Invest, Decorium, Triago, Biosystems, Romprix, Cardoil Avantaj. Cafeaua va fi oferită de compania Bristot.

Programul de vizitare: vineri, 20 noiembrie, între orele 12.00 - 19.00, sâmbătă, 21 noiembrie, între orele 10.00 - 19.00, duminică, 22 noiembrie, între orele 10.00 - 17.00. Preţul unui bilet de intrare este de 20 lei şi include şi paharul de degustare.

În premieră la Goodwine sunt prezente Cramă Cepari, Carastelec, Crama Hermeziu (Domeniile Lungu) şi Pivniţele Theodoros.

Crama Carastelec este prima investiţie din România gândită să producă preponderent spumante şi vinuri efervescente. Crama - construită în 2011/2012 - este o construcţie semiînfundată, pentru a asigura temperatura de 14-15 grade Celsius şi foloseşte tehnologie de climatizare modernă, cu pompe geotermale. Aria utilă desfăşurată a cramei este de 1.433 mp. Echiparea cramei cu utilaje ultramoderne a fost efectuată în anul 2013, cu rezervoare de fermentare din oţel cu sistem de răcire, linie automată de îmbuteliere vin efervescent şi vin liniştit. Pentru vinurile maturate se folosesc butoaie de stejar unguresc de 225 litri, tip barrique, respectiv de 500 litri. Investitorii sunt din domeniul vinului, iar în Ungaria deţin plantaţii şi crame de mărimea a 50 hectare în vestul ţării, respectiv de 9 hectare în renumita zonă Tokaj.

Crama Cepari este o emblemă creată de pasiunea pentru vin a enologului Ilarie Prioteasa. Ucenicia ca stagiar în vechile crame ale Drăgăşanului a fost continuată la nivel profesional în crama proprie, concepută după standardele moderne mereu în schimbare ale domeniului. Investiţiile în plantaţii, tehnologie, oameni şi promovare încearcă să rescrie o continuitate a istoriei vinului pentru zona de originea soiului Crâmpoşie.

Crama Hermeziu din judeţul Iaşi, se dezvoltă astăzi în cadrul grupului de firme Domeniile Lungu, susţinută şi dezvoltată prin investiţii în tehnologie şi modernizare.

Wine of Moldova propune două MasterClass-uri. Primul, sâmbătă 21.11.2015 orele 17,00-19,00, cu o selecţie inedită de vinuri şi divinuri (distilate) şi al doilea cu prezentarea vinurilor de autor ale Asociaţiei Micilor Producători de Vinuri din Moldova, duminică 22.11.2015 orele 12,00-13,00.

Ambele evenimente au ca moderator pe Cătălin Păduraru, degustător expert, doctor în ştiinţe horticole, Wine Ambassador ADAR, CEO IWCB.

Vinurile prezentate constituie noile repere de identitate şi calitate ale Republicii Moldova.

Sunt aşteptaţi jurnalişti, bloggeri, reprezentanţi wine-business, iubitori ai vinului.

Un al treilea masterclass este organizat în colaborare cu vin2.ro, susţinut de Galina Niforou, absolventă a Universităţii de Tehnologie Alimentară din Plovdiv şi a unui MBA - Wine Markering& Management din Bordeaux. Galina Nifourou este cel mai cunoscut specialist în dezvoltarea de strategii de afaceri în industria vinului din Bulgaria şi de aproape 20 de ani acordă consultanţă producătorilor de vin bulgari, ajută la crearea unor mărci şi branduri de vin, fiind şi Preşedinta Asociaţiei Bulgare de Export a Vinului (BWEA).

Pe parcursul unei ore şi jumătate, participanţii pot degusta 10 vinuri bulgăreşti, într-un cadru profesionist.

Locuri disponibile: 28

Data: 21 noiembrie, ora 15.00, Centrul de Presă Romexpo

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb