EDUARD DUMITRAŞCU, ARSC: "Strategia de smart city presupune investiţii de miliarde euro, în Bucureşti"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 29 aprilie 2020

EDUARD DUMITRAŞCU

EDUARD DUMITRAŞCU

Strategia de Smart City presupune investiţii de miliarde de euro, în Capitală, care se vor întinde pe mai bine de 7-8 ani, este de părere Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City (ARSC). Domnia sa a spus, însă, ieri, în cadrul unei video-conferinţe, că, deocamdată, strategia nu a fost aprobată, Primăria Capitalei având, acum, alte alte priorităţ, generate de pandemie. Şeful ARSC a vorbit despre faptul că strategia prevede dezvoltarea a "şase orăşele smart" în Bucureşti, dar şi procese de bugetare participativp în unele sectoare, ceea ce înseamnă că cetăţenii pot participa şi ei la la proiectele smart.

Una dintre priorităţile strategiei este electromobilitatea, sector care, la noi, încă nu este atât de dezvoltat pe cât ar trebui, iar cadrul legislativ este inexistent. "La Bucureşti există peste 100 de staţii de reîncărc pentru maşinile elctrice - foarte uţine, dar măcar să începem de undeva", a subliniat Eduard Dumitraşcu, precizând, printre altele, că, în prezent, foarte multe licitaţii sunt promovate, nu ca înainte, şi că la nivel general, lucrurile sunt mult mai transparente.

Cea mai mare problemă în domeniul smart city este capacitatea de integrare a proiectului, conform domniei sale.

Cele şase verticale ale producţiei de smart city prevăzute de Comisia Europeană sunt smart citizen, smart mobility, smart living, smart economy, smart government şi smart environment.

"La smart living se învârte cheia succesului. Aici avem tot ce înseamnă partea de sănătate, de educaţie. Esete foarte important ce înseamnă această digitalizare a proceselor, să vedem ce înseamnă şcoala online", a spus, printre altele şeful ARSC. În opinia domniei sale, zona de telemedicină va fi, probabil, una din preferate.

Eduard Dumitraşcu a mai precizat că trecem printr-o perioadă în care trebuie să supravieţuim, pentru că va fi timp pentru companii să facă profit după ce se termină pandemia.

"Sunt convins ca vor fi companii ai căror angajaţi vor rămâne parţial cu lucrul de acasă, vor folosi mult mai mult online-ul. Se dezvoltă foarte mult zona de IT. (...) În perioada următoare trebuie să ne uităm cu atenţie la zona de IT, la partea de agricultură, la gaze şi energie şi la industria de smart city, care le conexează pe toate şi este în directă măsură cu calitatea vieţii şi cu reducerea pandemiei", a conchis domnia sa.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Amice Make, speram sa nu mai aud de acest asa zis smartolog. Om fara meserie a facut o organizatie ka oridin si, in mod cert, habar nu are ce inseamna Smart City. Sunt sigur ca nu a citit nici macar definitia de oe Wikipedia. In vremea ciloshista se akiase cu un personaj numit Bostan, probabil descendent al lui Bostandake al lui Caragiale si emiteau teorii de cum o sa arata de smart Alba Iulia in 2018. A fost imbulzeala mare de pretendenti la smartizare. E Alba Iulia Smart City ? evidnt nu. Si cum a estimat "soecialistul prezident" cat va costa smartizarea Bucurestilor ??????? Sa pui wifi gratuit in parcuri nu este un lucru deloc rau. Dar asta nu inseamna deloc smart city. Nici capacele de canal care nu se pot fura. Poate ca ar fi mai interesant sa publicati un interviu cu unul din specialistii straini care chiar au implementat Smart City. Au bonnentendeur, salut !

    Buna Ziua!

    Am citit articolul de mai sus si pentru a verifica cat de pertinente sunt opiniile si sfaturile lui Eduard Dumitrascu am cautat pe Google cine este acesta. Am gasit mai multe articole in care este denumit " Santajistul de la OTV" iar din continutul acestora reiese faptul ca Dumitrascu are sau a avut inclinatii spre activitati de acest gen. Mai mult decat atat, am descoperit ca atat el cat si asociatia la care este presedinte sunt executati silit de catre banca si IFN( vezi portalul instantelor de judecata). 

    Tinand cont de aceste lucruri, ma intreb cine sau ce il recomanda pe acesta ca si specialist avand in vedere ca nu este capabil sa-si administreze propriile afaceri.  

    Chiar sunt interesat de tema Smart City dar sfaturile si opiniile trebuiesc date de adevaratii specialisti in domeniu.

    Sanatate! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb