Eduardt Cozminschi este noul presedinte ANPC

A.M.
Companii / 18 decembrie 2019

Eduardt Cozminschi (Sursă foto: Facebook)

Eduardt Cozminschi (Sursă foto: Facebook)

Eduardt Cozminschi, secretar general al organizaţiei municipale PNL Botoşani, a fost numit, marţi seara, printr-o decizie semnată de premierul Ludovic Orban şi publicată în Monitorul Oficial, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

"Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii (17 decembrie 2019 n.r.), domnul Eduardt Cozminschi se numeşte în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor", arată articolul publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit presei locale, Botosaninecenzurat.ro, la sfârşitul lunii noiembrie, după ce PNL a preluat guvernarea, liberalii erau "disperaţi" să ocupe cât mai repede posturile de directori în administraţia locală, dar şi de secretari de stat sau subsecretari în cadrul ministerelor.

Astfel, peste 50 de CV-uri au fost depuse de către liberalii care se considerau îndreptăţiţi să primească funcţii de conducere. Printre aceştia se numărau şi fostul deputat Verginel Gireadă, care a optat pentru postul de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, dar şi Eduardt Cozminschi care işi dorea un post în cadrul Agentiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Ca urmare a deciziei semnată de Ludovic Orban, Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor şi Intereselor Consumatorilor (APCONS) şi Asociaţia CREDERE pentru Informarea, Consilierea şi Educarea Consumatorilor au transmis, miercuri, o scrisoare adresată premierului, prin care îşi exprimă "regretul" cu privire la numirea în funcţia de Preşedinte al ANPC a unei persoane fără nicio zi de experienţă în protecţia consumatorilor.

"Susţinem pe deplin una dintre priorităţile anunţate de dumneavoastră la preluarea mandatului de prim-ministru şi anume "readucerea competenţei şi profesionalismului în funcţionarea instituţiilor publice" însă ne exprimăm îndoiala că această numire respectă acest deziderat. Considerăm că a venit momentul ca vocea, talentul şi susţinerea politică să nu mai fie singurele criterii luate în calcul de decidenţi atunci când desemnează conducători ai unor instituţii specializate ale statului, unde este nevoie de reacţii rapide şi competente încă din prima zi de mandat.", au explicat preşedinţii asociaţiilor mai sus menţionate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb