EDUCAŢIE ÎN SECOLUL XXI Şcoală la cort

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 10 iunie 2020

Şcoală la cort

Anul şcolar viitor se anunţă a fi unul foarte interesant, cu multe inovaţii, nu toate foarte fericite. Pandemia şi urmările ei creează mari neajunsuri, iar improvizaţiile nu sunt cel mai de dorit lucru atunci când vorbim de educaţie. Ministrul Educaţiei Monica Anisie susţine că în cazul în care temerile experţilor se adeveresc şi din toamnă ne vom confunta cu un nou val de COVID-19, elevii ar putea veni prin rotaţie la şcoală, un alt scenariu fiind acela în care orele de curs să se desfăşoare în containere sau în corturi amplasate în curtea şcolilor: "Sunt mai multe scenarii pe care le iau în calcul colegii din cadrul Ministerului Educaţiei, printre care şi acesta, al venirii elevilor prin rotaţie la şcoală,în timp ce alţii participă la lecţii online, iar în această perioadă vom analiza şi alte propuneri, dar ne vom uita şi la modelele pe care le-au dezvoltat alte state europene, pentru că şi acolo s-au confruntat cu aceeaşi situaţie cu care ne confruntăm şi noi, adică lipsa aceasta a infrastructurii. Să ştiţi că sunt state în care au fost găsite soluţii, în care au fost aduse în curtea şcolii containere sau corturi, în aşa fel încât să se realizeze această distanţare fizică.Vom analiza şi noi în cadrul ministerului şi să sperăm, totuşi, că de la toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri". Monica Anisie a explicat că este vorba despre clasele suprapopulate la acest moment, neexistând condiţii pentru respectarea regulilor de distanţare impuse de Ministerul Sănătăţii: "Ştim cu toţii că într-o clasă sunt 30 de elevi, poate chiar şi mai mulţi, şi aşa cum prevede ordinul Ministrului Sănătăţii, trebuie să existe o distanţare de 2 metri în faţă, în spate, în lateral stânga, dreapta. Asta ar presupune că, într-o sală de curs, ar trebui să intre maximum 10 elevi. De aceea spuneam că Ministerul Educaţiei se gândeşte, împreună cu autorităţile publice locale, să găsească soluţii pentru ca de la toamnă - repet, numai dacă va exista cel de-al doilea val, aşa cum prevăd specialiştii - să găsim soluţia în aşa fel încât să nu îi expunem pe elevi în niciun fel. Deocamdată însă, aşa cum se ştie, am reluat cursurile de pregătire pentru elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a şi ne pregătim pentru examenele naţionale".

Propunerile "stau în picioare" în luna iunie, când afară sunt 25 de grade Celsius, dar în ianuarie, dacă mai este şi un viscol, învăţământul la cort este cel mult un coşmar.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Elevi în containere înseamnă bătaie de joc. Plus că n-ai unde sa pui acele containere decât în curtea școlii unde vara sunt 45 de grade la umbră iar la soare in jur de 60 de grade.

    Plus degradarea imaginii învățământului, care va fi transformat într-o cazarma. Mai pui și un soldat cu arma la ușă și niște camere cu recunoaștere facială care sa urmărească copiii și programul masonic sinistru al globaliștilor e gata. 

    1. Oamenii au luptat o viață să iasă din cort, sa nu mai umble rupți in cur și în 2020 au parte de o revenire abrupta la conceptul de cazarmă, de gulag stalinist, de cooperativa in care ești băgat cu forța și silit să-ți abandonezi la intrare propriile convingeri și aspirații.

      Părinți, nu puneți botul la așa ceva, ați plătit bani grei pentru educatie! 

    Trebuie sa va intrebati daca pentru asta ati platit taxe - pentru elevi cazati la cort in curtea scolii pe canicula.

    Pentru asta ati facut foamea ani intregi, ca sa va bagati copii intr-un cort hitlerist? 

    Romani, treziti-va !!! 

    Sputnik si postacii rusnaci poa' sa spuna si ca laptele e alb , ca NU NE INTERESEAZA gargara rusofona,punct !!!

    1. Deci dupa tine sunt ok corturile si vagoanele de tip gulag stalinist in care vor fi scanati copii atunci cand merg la scoala... Ma mir ca nu au inventat niste baraci si garduri cu sarma ghimpata ca in lagar...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb