"Efectul Putin", încă un şef al FIFA susţine Rusia

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Sport / 27 aprilie 2016

Noua conducere a FIFA şi-a manifestat deschis susţinerea faţă de Rusia, ţară care va organiza turneul final al Campionatului Mondial din 2018. "Efectul Putin" l-a "prins" şi pe Gianni Infantino, care a efectuat prima vizită în Rusia în calitate de preşedinte al FIFA. Infantino a inspectat mai multe şantiere ale stadioanelor care vor găzdui meciuri în 2018 şi s-a arătat încântat de stadiul lucrărilor: "Sunt foarte impresionat de progresele fotbalistice observate în Rusia, dar şi de planurile Federaţiei Ruse privind dezvoltarea acestui sport. Rusia este o ţară cu deosebită pasiune pentru fotbal, iar Campionatul Mondial va fi o oportunitate pentru a fi prezentaţi lumii. Campionatul Mondial din 2018 este parte din noua FIFA, noile proiecte pentru fotbal. Sunt convins că va fi cea mai bună ediţie a Campionatului Mondial din istorie. Totul merge conform planului. Stadioanele ar trebui să fie finalizate până în decembrie 2017. Arena Luzhniki a fost transformată într-un mod incredibil. Înăuntrul ei, fanii vor simţi atmosfera fotbalului adevărat. Este impresionant faptul că au fost păstrate părţile istorice ale arenei, în exterior, iar în interior va fi de ultimă generaţie".

Rusia a obţinut în 2010 organizarea Campionatului Mondial de fotbal, care se va desfăşura între 14 iunie şi 15 iulie 2018, în unsprezece oraşe din partea occidentală a ţării. Bugetul iniţial alocat de către Moscova pentru această competiţie a fost de 14,5 miliarde de dolari, dar preşedintele rus Vladimir Putin a dat asigurări că nu va fi o problemă dacă se va dovedi că până la urmă totalul costurilor va ajunge la 30 de miliarde de dolari. Finalul lunii mai a anului 2017 reprezintă data limită pentru încheierea lucrărilor la construirea şi reamenajarea tuturor stadioanelor care vor găzdui meciuri la Mondialul rus.

În urmă cu doi ani, când a izbucnit un mega - scandal cu influenţe geopolitice, legat de atribuirea organizării turneelor finale ale Campionatului Mondial, Rusiei (2018) şi Qatarului (2022), preşedintele FIFA de la vremea aceea, Joseph Blatter, a anunţat că "susţine necondiţionat" Rusia în vederea organizării turneului final şi că ţările care se gândesc să boicoteze competiţia din cauza crizei din Ucraina comit o mare eroare: "FIFA susţine necondiţionat organizarea Cupei Mondiale din 2018 în Rusia. Avem încredere în Rusia şi în autorităţile locale. Un boicot nu ar aduce nimic pozitiv. Am primit scrisori din America de Nord pentru a retrage Rusiei dreptul de a organiza turneul final, dar am răspuns că fotbalul nu are nimic în comun cu politica". La vremea respectivă, mai mulţi politicieni din SUA, în frunte cu fostul candidat la preşedinţie John McCain, i-au cerut lui Blatter să retragă dreptul Rusiei să organizeze Campionatul Mondial din 2018. Preşedintele rus nu s-a sfiit să acuze, în repetate rânduri, SUA de imixtiuni în activitatea unei organizaţii sportive.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb