Eficacitatea tratamentelor cu vitamina C şi ozon în cazul pacienţilor de COVID-19, confirmată de mai multe studii ştiinţifice

Miscellanea / 13 aprilie 2021

Eficacitatea tratamentelor cu vitamina C şi ozon în cazul pacienţilor de COVID-19, confirmată de mai multe studii ştiinţifice

În contextul pandemiei cauzate de virusul SARS-CoV-2, comunitatea medicală şi ştiinţifică globală depun eforturi masive pentru a găsi în timp util o soluţie viabilă pentru situaţia dificilă cu care umanitatea se confruntă deja de mai bine de un an. Pe acest fond, se afirmă un interes ascendent faţă de integrarea altor terapii cunoscute alături de tratamentul standard.

Printre aceste terapii se numără administrarea sistemică a ozonului şi a vitaminei C, ale căror efecte au fost confirmate de către experţi precum dr. Mihai Pascu, Medic specialist Medicină Familie şi specialist în Ozonoterapie în cadrul Clinicii Eliade.

"Protocoalele terapeutice bazate pe administrarea consecutivă de autohemoterapie şi perfuzii cu Vitamina C şi-au dovedit eficienţa, atât în scop profilactic, cât şi în convalescenţa post COVID-19, pentru pacienţii din toate categoriile de vârstă, precum şi pentru pacienţii care prezentau boli cronice asociate."

Autohemoterapia majoră (AHTM) constă în recoltarea de 50-150 ml (până la 300ml) de sânge venos care se ozonează prin barbotare, ulterior fiind reperfuzat în vena din care a fost recoltat. Această terapie este sigură, dat fiind faptul că, în concentraţiile utilizate de către specialişti, ozonul nu este toxic. Eficacitatea acestui tratament în ceea ce priveşte COVID-19 se datorează faptului că acest virus se încadrează în tipologia virusurilor RNA, despre care se cunoaşte că sunt susceptibile la ozon. Ozonul acţionează prin prevenirea fuziunii membranei cu celula gazdă, interferând astfel cu replicarea virusului.

Terapia cu vitamina C se realizează pe cale intravenoasă, deoarece presupune administrarea unei anumite concentraţii ale acestei vitamine, iar efectul dorit nu s-ar putea atinge altfel, din cauza ratei scăzute de absorbţie asociată cu administrarea orală. Consensul în lumea ştiinţifică este că administrarea vitaminei C intravenos la începutul infecţiei este esenţială pentru ca sistemul imunitar să poată reacţiona la patogeni în mod eficient. Concentraţia de vitamina C trebuie apoi monitorizată atent pe parcursul terapiei, existând altfel pericolul unei acute deficienţe, ce poate avea efecte negative asupra organismului, vitamina C fiind fundamentală pentru sistemul imunitar.

Ambele metode au fost introduse drept terapii pentru pacienţii COVID-19 de către Clinica Eliade, ca urmare a publicării de studii clinice legate de tratamentul profilactic sau în convalescenţă. Începând cu luna octombrie 2020, un număr de 59 de pacienţi, 39 de femei si 20 de bărbaţi, cu vârste între 18 şi 89 de ani (vârsta medie de 49 de ani) au fost trataţi în Clinica Eliade, primind minim 5 şedinţe săptămânale de AHTM urmate de perfuzii cu Vitamina C. Dintre cei 59 de pacienţi, unii dintre ei s-au tratat preventiv pentru creşterea imunităţii, alţii, deşi au fost contacţi direcţi ai unor persoane confirmate pozitiv pentru COVID-19, la testarea RT-PCR nu a fost confirmată prezenţa virusului. Iar alţi pacienţi, care ulterior au fost depistaţi pozitivi cu infecţia cu SARS-COV2, nu au dezvoltat simptome, sau au avut o simptomatologie extrem de discretă de tipul rinoreei.

"Rezultatele clinice obţinute au fost foarte bune, deoarece nici unul dintre cei 52 de pacienţi ai Clinicii, care au urmat tratamentul pentru imunomodulare, sau pentru alte patologii, nu au dezvoltat forme severe de COVID-19. În cazul pacienţilor aflaţi în convalescenţa post COVID-19, (...) toţi au urmat în Clinica Eliade un tratament de recuperare bazat pe autohemoterapie majoră şi perfuzii de Vitamina C şi au evoluat favorabil, cu remisia treptată a manifestărilor clinice şi paraclinice, reziduale infecţiei cu SARS-COV2.", susţine dr. Mihai Pascu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb