Reprezentanţi ai Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (European Food Safety Authority - EFSA) au participat astăzi în Capitală, alături de experţi şi specialişti din România, Bulgaria, Cipru, la conferinţa cu tema "Ingrediente şi ambalaje alimentare", potrivit unui comunicat de presă.
La evenimentul organizat împreună cu Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), EFSA a anunţat lansarea apelului de selectare de noi membri ai Grupurilor Consultative Ştiinţifice privind: aditivii alimentari şi surse nutritive adăugate în alimente (ANS Panel), materialele care intră în contact cu alimentele, enzime, arome, etc. (CEF Panel).
Preşedintele ANSVSA, dr. Vladimir Mănăstireanu, în cuvântul de deschidere, a afirmat: "Am convingerea că expertiza specialiştilor din România şi din celelalte noi state membre pot aduce un aport considerabil în toate domeniile în care EFSA îşi desfăşoară activitatea. Este evident că, doar în strânsă colaborare cu EFSA vom putea reuşi să asigurăm un nivel înalt de protecţie al consumatorilor în ceea ce priveşte siguranţa alimentelor şi să menţinem şi să creştem încrederea consumatorilor în alimentele de pe piaţa Uniunii Europene".
Dr. Liviu Rusu, director în cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, a adăugat: "Oamenii de ştiinţă din noile state membre sunt insuficient reprezentaţi în Grupurile Consultative Ştiinţifice EFSA şi eu încurajez oamenii de ştiinţă din România, Bulgaria şi Cipru să dea curs acestui nou apel. Participarea lor ar spori valoarea rolului EFSA în cadrul sistemului european de siguranţă alimentară".