Egiptul vrea să folosească rubla în comerţul cu Rusia

A.V.
Internaţional / 25 iunie 2022

Egiptul vrea să folosească rubla în comerţul cu Rusia

Egiptul şi Rusia plănuiesc să-şi folosească monedele locale în tranzacţiile lor comerciale, pe fondul sancţiunilor financiare impuse de Occident asupra Moscovei din cauza invaziei Ucrainei, informează al-monitor.com.

Ministrul egiptean al Comerţului şi Industriei, Nevine Gamea, a declarat recent că autorităţile din Cairo vor adopta un mecanism de plată care să permită utilizarea rublei ruseşti în schimburile comerciale cu Moscova.

"Traficul maritim şi aerian a fost perturbat din cauza crizei ucrainene, la fel tranzacţiile bancare", declară Gamea, menţionând: "Trebuie să găsim mecanisme pentru efectuarea plăţilor, deoarece Egiptul are nevoie de grâu rusesc".

Potrivit cifrelor oficiale de la Cairo, schimburile comerciale dintre Egipt şi Rusia au crescut cu 5,1% în 2021, în ritm anual, ajungând la 4,7 miliarde de dolari.

Exporturile egiptene către Rusia au crescut cu 14,7% în 2021, la 591,7 milioane de dolari, faţă de 515,6 milioane de dolari în 2020, în timp ce exporturile ruseşti către Egipt au sporit cu 3,9%, la 4,178 miliarde de dolari.

Ministrul rus al Industriei şi Comerţului, Denis Manturov, a declarat că Moscova şi Cairo au convenit să treacă la monedele locale în acorduri reciproce, menţionâd că volumul schimbului comercial ruso-egiptean face posibil ca cele două ţări să utilizeze rubla şi lira în tranzacţii comerciale.

"Acest lucru va servi interesului economiilor ruse şi egiptene deopotrivă", a mai spus Manturov.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Vedeti,jupanul lumii stabileste sanctiuni economice pentru toate tarile asupra carora li se nazare indiferent ca populatia acelor tari plateste pretul iar tarile care nu sunt de acord platesc la randul lor pretul.Rusia a anticipat acest lucru si s-a gandit la un mod de revolvare cu mult inainte de aceasta invazie a Ucrainei.Se pare ca serviciile secrete americane stiau de invazie,stiau despre tot si despre toate,mai putin de aceste planuri economice in situatie de criza ale Rusiei.

    1. Urmeaza cea europeana!

      Cand Arabia saudita si Quatarul vof cere plata petrolulji in moneda lor,la cursul lor de schimb,tarile care nu exporta bunuri au o problema maredolarul si euro nu vor mai fi niciodata ce au fost,monede pe urma carora oameni de bine Soros,bufet au speculat bani care i au pierdut cate un pic defavorizatii fiecarei tari a caror moneda a fost batjocorita de acesti bravi oameni de afaceri! 

    Nu vad care e problem. Nu pot doua tari suverane sa foloseasca ce moneda vor? Pot sa faca si troc.

    Cred ca suntem asa obisnuiti cu a fi tara de mana a 2-a ca nici nu pricepem ca... nu e nimic rau daca facem un contract in lei cu un strain. Nu e obligatoriu ca un strain sa-ti dicteze moneda ce o folosesti. 

    Acum ma scuzati, ma duca sa-mi incarc cartela Orange Romania in euro ca noi sunem ca masinile hibride. Le avem pe toate in acelasi timp. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb