ELCEN:  La 30 aprilie, RADET înregistra creanţe de 3,64 miliarde lei către companie

Andrei Stan
Companii #Energie / 17 mai 2016

Peste 50% din cifra de afaceri a ELCEN Bucureşti este realizată din vânzarea energiei termice către RADET, dar ritmul în care regia achită contravaloarea energiei termice livrate pune în dificultate compania, se arată într-un comunicat al ELCEN trimis redacţiei.

"Regia achită cu mare întârziere contravaloarea energiei termice livrate, la această dată se încasează contravaloarea energiei termice livrată în luna decembrie a anului 2013, cu un rest de încasat de 142, 6 milioane de lei. Valoarea creanţelor RADET, înregistrate la data de 30 aprilie 2016, sunt în valoare de 3.645 milioane lei", spune ELCEN.

În perioada ianuarie 2015 - aprilie 2016 compania a livrat energie termică în valoare de 1.618 milioane lei, cu un grad de încasare de 70,49%, rezultând un deficit de 263,4 milioane lei.

"Situaţia în care ne aflăm acum este una foarte gravă. Este momentul, şi nu este prima dată când spun acest lucru, să nu ne mai ascundem după deget şi să găsim cât mai repede o soluţie în ceea ce priveşte relaţia ELCEN-RADET. Din cauza încasării cu mare dificultate a banilor de la RADET, compania înregistrează la data de 11.05.2016 datorii în valoare de 1.745 milioane lei", a spus directorul general al ELCEN, Marcel-Octavian Nicolaescu.

Furnizorii ELCEN au demarat deja acţiuni în instanţă pentru recuperarea sumelor restante, lucru care poate duce la blocarea activităţii companiei şi imposibilitatea furnizării agentului termic în sezonul 2016-2017.

"Faptul că primăria alocă în fiecare an o sumă mult mai mică decât cea necesară pentru acoperirea subvenţiei anuale pentru energia termică, a dus la rostogolirea datoriei RADET către ELCEN şi, evident, a datoriilor ELCEN către furnizori. Poprirea pe conturile RADET acţionează de la sfârşitul lunii martie şi este de 100%. Poprirea a fost însă ridicată pentru ca RADET să fie la zi cu plata salariilor", a mai spus directorul.

Ca să poată evita un blocaj, ELCEN precizează că a demarat pentru a treia oară procedurile pentru contractarea unui credit între 200 şi 400 de milioane de lei de la bănci. Invitaţia de participare a fost transmisă către toate băncile acreditate de BNR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb