ELCEN suplimentează cu 140 Gcal/h alimentarea RADET, pentru asigurarea cu agent termic a unor zone

Ioana Dogaru
Companii / 6 ianuarie 2016

ELCEN suplimentează cu 140 Gcal/h alimentarea RADET, pentru asigurarea cu agent termic a unor zone

Actualizare 15:21 Ministrul Energiei a avut o întrevedere la CTE Bucureşti Vest cu conducerea ELCEN

Victor Grigorescu, Ministrul Energiei, a efectuat miercuri o vizită de lucru la CTE Bucureşti Vest, în vederea clarificării, împreună cu conducerea ELCEN, a aspectelor intens mediatizate privind asigurarea agentului termic în unele zone din capitală, potrivit unui comunicat de presă al ELCEN.

"S-au analizat toate detaliile tehnice cu privire la producerea şi furnizarea energiei termice în CTE Vest pe toată durata disconfortului termic apărut în zona de vest a capitalei, precum şi modul de asigurare a energiei termice de la celelalte centrale", precizează comunicatul de presă.

Reprezentanţii ELCEN au subliniat faptul că organizarea şi mobilizarea promptă a echipelor de intervenţie au condus la soluţionarea avariei produse în data de 04.01.2016 la cazanul de apă fierbinte din CTE Vest, astfel încât, începând din data de 05.01.2016, livrarea agentului termic s-a realizat la parametrii solicitaţi.

"Întreruperea furnizării agentului termic în mai multe zone din capitală a fost o situaţie generată de avarii survenite la nivelul ambelor companii, RADET, respectiv ELCEN, determinate de uzura echipamentelor şi de lipsa de comunicare dintre cele două societăţi. Doresc să vă asigur, dle. Ministru, că, începând de ieri, agentul termic este furnizat la parametri optimi de funcţionare", a adăugat Marcel-Octavian Nicolaescu, directorul general al ELCEN.

ELCEN asigură locuitorii Capitalei racordaţi la sistemul centralizat de încălzire că, în pofida stării tehnice îmbătrânite a instalaţiilor, va depune toate eforturile necesare de a livra agentul termic către RADET în condiţii optime pentru ca aceştia să nu sufere de lipsa apei calde şi a căldurii în sezonul rece, scrie comunicatul citat.

Ministrul Energiei a ţinut să sublinieze faptul că trebuie să existe o comunicare eficientă între ELCEN şi RADET, astfel încît, în eventualitatea apariţiei unor incidente la nivelul ambelor societăţi, să se ia în timp util toate măsurile necesare pentru funcţionarea bună şi permanentă a sistemului, precum şi menţinerea într-o stare de rezervă sigură, pe o durată scurtă, a echipamentelor care funcţionează sezonier.

(I.D.)

-----

Actualizare 10:58 Ministrul Energiei a cerut conducerii ELCEN şi RADET să îşi asume responsabilitatea pentru soluţionarea avariilor

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a vizitat în această dimineaţă Centrala Electrică de Termoficare Vest pentru a verifica, la faţa locului, situaţia distribuţiei agentului termic în Bucureşti.

Ministrul a cerut conducerii ELCEN ca, împreună cu reprezentanţii RADET, să îşi asume responsabilitatea pentru rezolvarea, în comun, a problemelor generate de avariile neprevăzute. A cerut, totdata, o analiză a intervenţiei pentru repararea cazanului spart de la CET Vest, în data de 4 ianuarie. "Dacă se dovedeşte că au existat erori umane sau reacţii întârziate, vom lua măsuri. Aşteptam o analiză asemănătoare şi la nivelul Radet", a declarat Victor Grigorescu, potrivit paginii de Facebook a Ministerului Energiei.

Ministrul a adăugat că vor avea loc şedinţe zilnice de analiză ELCEN/ RADET până va trece perioada rece, astfel încât să se răspundă, în timp util, situaţiilor de criza. "Când prognoza meteo va arăta o înrăutăţire a vremii, ne vom întâlni şi de mai multe ori pe zi dacă va fi cazul", arată sursa citată.

(A.L.)

---------------

Compania Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) mai pune la dispoziţia Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), începând de marţi, ora 18,00, încă 140 Gcal/h pentru asigurarea cu agent termic a unor zone din Capitală, după eliminarea avariei de la CTE Bucureşti Vest, informează Agerpres.

Reprezentanţii RADET şi cei ai ELCEN se vor întâlni zilnic în şedinţă comună, pentru a analiza modul în care s-a derulat furnizarea agentului termic şi pentru a lua cele mai bune măsuri în vederea funcţionării sistemului, a declarat, marţi seara, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, după întâlnirea avută cu conducerea celor două companii.

Grigorescu i-a convocat marţi, la minister, pe oficialii ELCEN şi RADET, la solicitarea primarului general Răzvan Sava, în urma întreruperii furnizării agentului termic în mai multe zone din Capitală, începând de duminică.

"Situaţia a fost generată de avarii, avarii şi probleme tehnice atât la nivelul RADET, cât şi la nivelul ELCEN. Din analiza noastră, aceste avarii sunt generate de starea precară a sistemului care, din nefericire, nu este o situaţie nouă, este o situaţie istorică. În acest moment ambele avarii sunt reparate în totalitate şi se revine în parametri de funcţionare. Încălzirea va fi graduală, astfel încât până mâine dimineaţă să existe confortul termic în toate apartamentele. Au existat şi probleme de comunicare. Am hotărât împreună ca de mâine dimineaţă să existe o şedinţă comună a celor două companii, zilnică, pentru a analiza modul cum s-a derulat furnizarea de agent termic şi cum a lucrat sistemul, de fapt, în ziua anterioară, şi măsurile luate pentru funcţionarea bună a sistemului", a spus ministrul Energiei.

Mai multe blocuri din cartierele Drumul Taberei şi Militari din sectorul 6 al Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă începând de duminică după-amiază.

Potrivit RADET, acest lucru a fost cauzat de parametri scăzuţi ai agentului termic livrat de SC Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) din CET VEST.

"Astfel, pentru data de 3 ianuarie, comanda RADET către ELCEN - CET VEST a fost următoarea: temperatura solicitată: 103°C, temperatura livrată: 93-96 °C", relevă sursa citată.

Totodată, Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) a remis, marţi, un comunicat de presă în care afirmă că pune la dispoziţia Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), începând de marţi, ora 18,00, încă 140 Gcal/h pentru asigurarea cu agent termic a unor zone din Capitală, după eliminarea avariei de la CTE Bucureşti Vest.

În data de 4 ianuarie 2016, ora 11,25, la CTE Bucureşti Vest s-a oprit din funcţionare cazanul de apă fierbinte numărul 6, ca urmare a unei avarii (pierderi de fluid) la sistemul convectiv. Acest cazan de apă fierbinte, utilizat ca agregat de vârf, are o capacitate nominală de 100 Gcal/h, precizează reprezentanţii ELCEN.

La data evenimentului, acest agregat producea circa 20 Gcal/h dintr-un total de 205 Gcal/h produs la nivel de CTE Bucureşti Vest, adică mai puţin de 10% din producţia centralei, destinată municipiului Bucureşti, mai precis cartierelor Crângaşi, Militari şi Drumul Taberei.

În urma acestui incident, ELCEN a organizat şi mobilizat echipe de intervenţie în vederea eliminării avariei, a mărit producţia de energie termică la CTE Grozăveşti cu circa 60 Gcal/h, preluând zonele arondate CTE Bucureşti Vest. Astfel, a fost restrânsă aria de termoficare a CTE Bucureşti Vest odată cu extinderea ariei CTE Grozăveşti.

În paralel cu demersurile efectuate pentru remedierea avariei, ELCEN a comunicat RADET că are disponibilităţi de producţie a energiei termice de 50 Gcal/h în CTE Progresu, respectiv 100 Gcal/h în CTE Bucureşti Sud, care pot fi utilizate pentru asigurarea condiţiilor de confort termic locuitorilor Bucureştiului.

"Aceste capacităţi de producţie sunt în continuare disponibile şi neutilizate. Mai mult decât atât, începând de azi, ora 18,00, ELCEN mai pune la dispoziţia RADET încă 140 Gcal/h, ca urmare a comenzii de pornire a blocului nr. 5 de la CTE Bucureşti Sud", au afirmat reprezentanţii Electrocentrale Bucureşti.

ELCEN apreciază că situaţia creată a fost determinată de un cumul de factori, printre care avariile RADET din data de 31 decembrie 2015, respectiv 2 ianuarie 2016, avaria ELCEN din data de 4 ianuarie 2016 şi temperaturile scăzute din această perioadă.

Electrocentrale Bucureşti apreciază că inerţia sistemului de termoficare (timpul necesar de revenire în parametri normali) este cuprinsă între 12 şi 24 de ore în condiţiile unor temperaturi medii de iarnă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb