ELECTORALE Candidaturi anti-moschee!

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 27 aprilie 2016

Candidaturi anti-moschee!

Blocarea construirii unei mega- moschei în Capitală reprezintă unul dintre ţelurile principale ale majorităţii candidaţilor aflaţi în cursa pentru postul de primar general. Proiectele constructive sunt trecute în planul doi, prima grijă a majorităţii candidaţilor pare să fie aceea de a-şi defini poziţia în raport cu acest subiect. Cel din urmă candidat al PNL pentru postul de primar, Cătălin Predoiu, a menţinut linia predecesorilor săi, Ludovic Orban şi Marian Munteanu (Cristian Buşoi nu a apucat să se exprime pe această temă) şi a declarat că are rezerve faţă de acest proiect şi nu îl consideră oportun în actualul context european: "Nu trebuie făcut mai mult decât ce se face în Europa, de a discuta şi de a trata corect minorităţile. Cred că în România toate minorităţile sunt tratate la standarde înalte".

Gabriela Vrânceanu Firea, candidatul PSD pentru primăria Capitalei, s-a exprimat şi ea pe această temă: "Acuma este vorba, până la urmă, şi de bugete, şi de priorităţi şi, dacă bucureştenii vor dori să se construiască şi o moschee la Bucureşti, administraţia va trebui să facă ceea ce cred aceştia. Mi se pare foarte important ca atât politicienii care au funcţii guvernamentale, cât şi cei care sunt reprezentanţi ai administraţiei publice locale să nu mai ia decizii după cum cred ei înşişi şi familia lor eventual, ci doar după o consultare publică foarte serioasă, după un referendum, chiar dacă nu neapărat din punct de vedere legal, ci o consultare cât mai largă publică. Şi, dacă răspunsul va fi "da', va trebui să acţionăm în consecinţă. Dacă există nemulţumiri, ezitări, frustrări, atunci nu cred că trebuie să obligăm bucureştenii să suporte din bugetul lor ceva cu care ei nu sunt confortabili." Subiectul nu a fost ocolit nici de candidatul USB, Nicuşor Dan, care consideră că locuitorii Capitalei trebuie să aibă ultimul cuvânt pe acest subiect: "Promisiunea mea este că pentru orice intenţie de construire în Bucureşti care înseamnă o excepţie de la ce prevede planul urbanistic general, cum este în cazul de faţă va fi o dezbatere publică reală şi oamenii decid. Trebuie să existe o motivaţie foarte importantă pentru ca ceva ce în planul urbanistic general al Bucureştiului care a fost prevăzut ca parc expoziţional să devină altceva, să îşi schimbe funcţiunea. Calea legală este să se facă un plan urbanistic zonal prin care să se schimbe atât funcţiunea, cât şi să se dea parametrii de construire ai noii construcţii." Bogdan Diaconu, candidatul Partidului România Unită, este cel mai vehement: "Voi interzice construcţia mega moscheii din Bucureşti. Pe perioada mandatului meu de Primar General al Capitalei, în Bucureşti, nu va călca picior de migrant musulman." Este interesant că pe acest subiect se exprimă şi candidaţi de la primării de sector care, cel puţin teoretic, nu au absolut nicio legătură cu posibilele avize şi decizii.

Guvernul condus de Victor Ponta a adoptat în mai 2015 o Hotărâre de Guvern prin care Muftiatul Cultului Musulman din România a primit gratuit un teren în suprafaţă de 11.295 mp, situat în Bucureşti, pe Bulevardul Expoziţiei . În luna martie preşedintele turc Recep Erdogan a anunţat că va acorda sprijin construirii unei moschei la Bucureşti, iar Klaus Iohanis a confirmat că în curând vor fi demarate lucrările. La începutul acestei luni Primăria Sectorului 1 a eliberat certificatul de urbanism pentru această construcţie.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ROMANIA este STAT CRESTIN!!!!!MOSCHEEA nici nu ar trebui sa intre in discutie, strainii care cer cetatenie romana si se aciuesc pe aici, trebuie sa inteleaga ca este singura limba este cea romana, singura credinta este crestinsmul!!!!!!!

    1. Daca e o idiotenie, atunci aia e mesajul tau. De cand e Romania stat crestin, desteptule?! Cu asa argumente idioate ca ale tale, o sa ne captusim cu Moscheea Neamului, in loc de Catedrala Neamului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb