ELECTRICA: " A fost reluată alimentarea cu energie electrică din judeţele Vrancea şi Galaţi"

A.C.
Companii / 26 aprilie 2017

" A fost reluată alimentarea cu energie electrică din judeţele Vrancea şi Galaţi"

Prin mobilizarea echipelor SDEE Muntenia Nord, Electrica Serv, precum şi ale contractorilor din toată ţara, în acest moment a fost reluată alimentarea cu energie electrică la majoritatea consumatorilor din judeţele Vrancea şi Galaţi, cele mai afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile, pe alocuri extreme, de săptămâna trecută, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Reprezentanţii companiei transmit: "În judeţul VRANCEA, toţi consumatorii afectaţi au fost realimentaţi din reţeaua de medie tensiune. Mai sunt defecţiuni izolate, în câteva localităţi, pentru remedierea cărora se lucrează la reţeaua de joasă tensiune. În acest moment, pe teren sunt 70 de specialişti, organizaţi în 21 de echipe, care acţionează pentru finalizarea tuturor lucrărilor de intervenţie. Echipele sunt concentrate pe zona de joasă tensiune, pentru realimentarea abonaţilor individuali".

Potrivit sursei citate, s-au executat lucrări de "mare anvergură", mai ales în perimetrele în care au fost afectate linii de câte 20 până la 60 de stâlpi rupţi, în special în zonele Hangieşti, Vadu Roşca 1 şi 2, Nămoloasa. Pentru remedierea acestora, în ultimele 48 de ore au fost executate lucrări de trecere în linii subterane de peste cinci kilometri pe linie.

Reprezentanţii Electrica transmit: "Şi în judeţul GALAŢI se depun eforturi deosebite, s-a lucrat inclusiv pe timpul nopţii, la lumina reflectoarelor, şi se estimează că până la finalul zilei vor fi realimentaţi toţi consumatorii afectaţi pe medie tenisune, cu excepţia a 4 linii parţiale, care au până la 40 de stâlpi rupţi, linii care vor fi remediate până joi seară şi care afectează aproximativ 3000 de consumatori. În acest moment, pe teren sunt peste 300 de specialişti, organizaţi în 71 de echipe, care acţionează cu peste 85 de utilaje pentru remedierea defecţiunilor apărute. În reţeaua de medie tensiune s-au izolat porţiunile avariate (cu stâlpi rupţi) care nu afectează consumatorii, iar lucrările de remediere la instalaţii se desfăşoară în continuare, până la aducerea reţelei la schema normală de funcţionare".

Potrivit comunicatului, din totalul de 118 linii defecte la începutul perioadei de avarie, au ramas doar patru linii de medie tensiune care afectează alimentarea abonaţilor. Intervenţia la acestea este condiţionată însă de accesul dificil din cauza terenului inundat, la care se adaugă, în anumite situaţii, şi dificultăţi legate de acordul proprietarilor, iar acolo unde situaţia a impus-o, "alimentarea cu energie electrică a fost asigurată prin grupuri electrogene".

Reprezentanţii Electrica anunţă: "În judeţul GALAŢI astăzi, la ora 15.00, erau nealimentate, parţial sau total, cu energie electrică 11 localităţi (unităţi administrativ-teritoriale), ceea ce înseamnă aproximativ 7900 de consumatori (4134 pe medie tensiune, restul fiind consumatori individuali pe joasă tensiune)".

În comunicat se precizează faptul că marea majoritate a lucrărilor de remediere a instalaţiilor se încadrează ca lucrări de investiţii, în consecinţă nu vor avea efecte în tarifele de distribuţie ale anului viitor.

Pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, Electrica a reuşit în ultima perioadă o creştere importantă a planului de investiţii, cu peste 50%. În plus, planul de investiţii pentru următorii ani este extrem de ambiţios şi prevede peste 55 de milioane de euro pe an pentru fiecare filială a Grupului, ceea ce înseamnă aproximativ 170 de milioane de euro pe an, potrivit datelor prezente în comunicat.

Conform datelor publicate de ANRE în ultimul raport oficial privind indicatorii de performanţă ai operatorilor de distribuţie din România, SDEE Muntenia Nord a avut o durată medie a întreruperilor neplanificate în mediul rural (unde reţelele electrice sunt preponderent aeriene) de 345,1 minute pe an, faţă de o medie pe ţară de 485 minute pe an.

Compania îşi cere scuze pentru disconfortul creat şi asigură toţi utilizatorii reţelei că "depune toate eforturile posibile pentru alimentarea cu energie electrică în cel mai scurt timp posibil şi în condiţii normale, conform schemei normale de funcţionare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb