Electrolux România lansează o nouă gamă de aragaze

Comunicat Electrolux
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 23 martie 2007

Fabrica Electrolux de la Satu Mare produce, începând cu luna februarie a acestui an, o nouă gamă de aragaze Electrolux şi Zanussi ce sunt distribuite atât în România, cât şi în Europa.

Începând cu luna februarie a acestui an, Electrolux - inovator şi lider în producerea de aparatură electrocasnică - introduce pe piaţa românească şi europeană o nouă gamă de aragaze. Acestea sunt produse şi în fabrica Electrolux de la Satu Mare şi aduc o nouă perspectivă în materie de design şi uşurinţă în utilizare a produsului.

Global Design este denumirea sub care Electrolux a abordat la sfârşitul anului trecut o nouă filosofie asupra inovaţiei, ce se regăseşte acum şi în noile modele de aragaze. Trebuie menţionat ca Global Design este rezultatul unui studiu extensiv despre nevoile consumatorilor, desfăşurat de Electrolux în ultimii patru ani, cu scopul de a identifica noi tendinţe de cumpărare.

Astfel, aplicând noi principii de design şi inovaţie, Electrolux oferă acum produse ale căror linii se armonizează sub aceeaşi umbrelă, asigurând o unitate în întreaga Europă; familiile de produse, create în spiritul acestei filosofii, respectă tendinţele moderne de dezvoltare a bucătăriilor, pentru a se integra perfect într-un mediu contemporan.

Modele nou lansate de aragaze prezintă o serie de inovaţii, nu numai la nivelul designului, dar şi la nivel funcţional:

- Uşurinţă în curăţare - design-ul practic al aragazului elimina locurile unde s-ar putea aduna murdaria, transformand curatarea acestuia intr-o actiune care nu presupune aproape nici un efort. De altfel, datorita tehnologiei catalitice (in functie de model) curatarea devine total inutila.

Temperatura scazuta a suprafetelor de contact pentru prevenirea arsurilor accidentale - testele realizate (conform normei EN 30-1-1, ce reglementeaza testele de securitate, temperatura cuptorului trebuie sa fie de 200 grade Celsius) au aratat ca aragazele Electrolux inregistreaza la toate temperaturile de suprafata norme ce se incadreaza sub limitele prevazute. Acest lucru face ca aragazele in discutie sa fie mai sigure in utilizare.

- Siguranta usa cuptor (depinde de model)

- Siguranta cuptorului - este un beneficiu prin care se previn eventualele explozii, in cazul in care se intrerupe alimentarea cu gaz. Toate aragazele ce au cuptor care functioneaza pe gaz sunt dotate cu robineti de siguranta, ce face ca la intreruperea accidentala a gazului, robinetul sa opreasca alimentarea.

Constantin Nedelcu, Directorul fabricii Electrolux Satu Mare, a declarat cu aceasta ocazie: "Fabrica din Satu Mare reprezinta in momentul de fata un punct cheie pentru Grupul Electrolux. Aparatele electrocasnice produse aici sunt distribuite in intreaga Europa si aduc Romania pe harta marilor nume din industria electrocasnica. Speram ca

noua gama de aragaze de curand lansata sa satisfaca nevoile co-nationalilor nostri si ale tuturor europenilor, aducandu-le confortul de care au nevoie".

Fabrica din Satu Mare implineste anul acesta 101 ani de existenta si 10 ani de cand Electrolux a preluat pachetul majoritar, in 1997. Prin investitii repetate, fabrica Electrolux a suferit diverse transformari si imbunatatiri, toate culminand cu atingerea standardelor Electrolux, aplicate in lumea intreaga.

Astfel, cei aproximativ 30,6 milioane de Euro investiti de Electrolux in fabrica din Satu Mare in perioada 1997 - 2006 au vizat: introducerea si dezvoltarea de noi tehnologii, dezvoltarea de bunuri competitive, imbunatatirea conditilor de lucru, imbunatatirea si siguranta mediului inconjurator, reorganizarea sistemului de management.

De altfel, in cadrul fabricii Electrolux s-a implementat de curand sistemul EMS (Electrolux Manufacturing System), ce reprezinta o noua modalitate de management al productiei, prin care se urmareste reducerea la minim a tuturor pierderilor si maximizarea eficientei, productivitatea si siguranta muncii. Prin implementarea acestui program se doreste transformarea fabricii Electrolux din Satu Mare intr-un loc mai eficient si mai competent, contribuindu-se astfel la cresterea importantei strategice si a stabilitatii acestei locatii.

Fabrica Electrolux respecta standardele Uniunii Europene de protecţie a mediului inconjurator, monitorizand in permanenta panza freatica din jurul intreprinderii. De curand fabrica a fost re-certificata cu ISO 14001, iar ca o dovada a calitatii produselor realizate in Satu Mare institutia franceza AFNOR a acordat in anul 2000 Certificatul de Calitate ISO 9001.

Cifra de afaceri a Electrolux Romania in 2006 s-a ridicat la 498,8 milioane RON (respectiv 141,53 milioane EUR), iar suma totala a investitiilor a fost de 14,9 milioane RON (4,22 milioane EUR). Principalele investitii au vizat imbunatatirea proceselor tehnologice (8,5 milioane RON, adica 2,4 milioane EUR) si dezvoltarea produselor (4,2 milioane RON, adica 1,2 milioane EUR). In fabrica Electrolux in Romania lucreaza 1686 de angajati.

Grupul Electrolux este cel mai mare producator din lume de aparatura electrocasnica si de uz profesional, cu vanzari de peste 40 de milioane de produse anual, catre clienti din 150 de tari. Designerii Electrolux pun accent pe inovatie pornind de la cunoasterea aprofundata a nevoilor reale ale consumatorilor casnici si profesionali. Compania Electrolux produce frigidere, masini de spalat vase, masini de spalat rufe, aspiratoare si aragaze ce sunt vandute sub marci renumite ca Electrolux, AEG-Electrolux, Zanussi, Eureka si Frigidaire. In anul 2006, vanzarile grupului au fost de 104 miliarde coroane suedeze, iar numarul total de angajati de 56.000 de persoane.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Buna Ziua

    Cred ca trebuie sa faceti mai mult pe plan de raspindire a informatiilor tehnice a aragazelor, si a celorlalte aparate, accentuind inovatiile si inventiile inglobate.  

    Locuiesc in strainatate si ma intereseaza ce e nou in Romania cu tendinta de a cumpara ceva interesant de la noi. 

    CORDIALEMENT

    ION iNTERNATIONAL 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb