Electromontaj SA - o companie solidă din punct de vedere financiar

George Marinescu
Ziarul BURSA #Companii / 3 martie 2020

Electromontaj SA - o companie solidă din punct de vedere financiar

Electromontaj SA a înregistrat, la finalul anului trecut, o cifră de afaceri în valoare de 238,8 milioane lei, cu menţinerea profitului la nivelul celui din anul 2018, când profitul net a fost de 8,61 milioane lei, iar cifra de afaceri a atins 239,8 milioane lei. Comparativ cu anii anteriori, cifra de afaceri a fost realizată în mai mare proporţie din lucrările derulate la nivel naţional, din cauza investiţiilor în scădere pe piaţa energetică din zona Golfului Persic, zonă pe care Electromontaj SA şi-a focalizat activitatea în ultimii ani. Scăderea investiţiilor în zona respectivă a avut loc pe fondul situaţiei politice instabile din Orientul Mijlociu şi Orientul Apropiat, al conflictelor armate şi economice din statele din zonă, al situaţiei din Siria şi Irak şi al tensionării relaţiilor între Iran şi SUA. Din cauza instabilităţii politico-economice şi al conflictelor armate din zona respectivă, conducerea Electromontaj SA a ales să nu pună în pericol viaţa angajaţilor societăţii şi, până la stabilizarea zonei, a decis să se concentreze pe contractarea unor lucrări în alte zone ale lumii. Din punct de vedere al diviziei externe, anul 2019 a reprezentat un an in care s-a reuşit deschiderea de noi piete, în Europa şi în Africa, lucrări care vor avea un real impact asupra veniturilor Electromontaj SA începand din anul 2020.

Compania Electromontaj SA este una dintre puţinele societăţi din România care nu a prezentat fluctuaţii majore în cifrele semnificative considerate importante pentru o firmă de profilul ei. Din punct de vedere economic, cifra de afaceri şi implicit profitul au fost păstrate în parametri normali, chiar dacă, în 2019, în ţara noastră investiţiile în sectorul privat, în construcţii de linii electrice şi staţii electrice de transformare, au fost mai reduse decât în alţi ani. Din această cauză, pe parcursul anului trecut două dintre lucrările mari contractate de Electromontaj (staţia Smârdan şi LEA 400 kV Porţile de Fier-Anina -Reşiţa) nu au putut fi executate, din motive ce nu se datorează companiei, ci lipsei de finanţare din partea beneficiarului, care este o companie de stat. Din punct de vedere al continuităţii, toate pieţele, în care Electromontaj SA este prezentă în ultimii ani, sunt în continuare active, iar compania a câştigat licitaţii noi în Iordania, a finalizat lucrări în Cipru şi Emiratele Arabe Unite.

În acest moment, cifra de afa­ceri a companiei variază în funcţie de numărul contractelor derulate. Vorbim despre contracte mari în domeniul energiei, contracte care apar în piaţă cu frecvenţă redusă comparativ cu alte domenii de activitate.

Companie atractivă pentru clienţi, prin prisma raportului calitate-preţ

Comparativ cu competitorii săi de pe piaţa din domeniul construcţiilor energetice, compania Electromontaj SA oferă tuturor clienţilor certitudinea finalizării proiectului, în condiţii optime de calitate, în intervalul cel mai scurt de timp, datorat capacităţii mari de execuţie. La acestea se adaugă preţul corect şi competitiv al lucrărilor efectuate.

Din pachetul oferit de Electromontaj, remarcăm proiectarea proprie cu un înalt grad de calificare, cu experienţă bogată în contracte la cheie a numeroase proiecte interne şi internaţionale. De asemenea, compania deţine propria fabrică de structuri metalice galvanizate, are o fabrică de cleme şi armături şi colaborează cu IPROEB Bistriţa, societate care este principalul furnizor, firmă în cadrul căreia Electromontaj SA este acţionar principal.

Un alt avantaj oferit de Electromontaj clienţilor este reprezentat de soluţiile complexe privind lucrările civile, asigurate prin intermediul companiei Emfor Montaj SA (deţinută integral de Electromontaj) şi acoperă întregul teritoriu naţional prin sucursalele interne din Bucureşti, Craiova, Bacău şi Piteşti, înfiinţate pentru execuţia lucrărilor.

Prin prisma gradului foarte înalt de calificare în domeniul energetic, reţinut prin certificatele internaţionale de calitate obţinute de Electromontaj, compania este capabilă să liciteze şi să fie competitivă în cadrul oricărui proiect care se derulează în orice zonă a lumii.

Un alt atu semnificativ al Electromontaj SA este reprezentat de sistemul de eliminare a avariilor proiectat, dezvoltat şi patentat de companie, ce este o soluţie rapidă pentru remedierea oricărei avarii care poate să apară drept urmare a incidenţei unor factori externi. Sis­temul poate să înlocuiască, pentru perioade considerabile de timp, porţiuni de linii electrice de la 110 kV până la 400 kV. A fost utilizat în numeroase rânduri, cu succes, în România, dar şi în cazuri izolate, când a fost solicitat, în Cipru sau Iordania.

Faţă de considerentele de mai sus, putem concluziona că principalul avantaj al companiei Electromontaj SA este faptul că oferă soluţii diverse, ce pot acoperi o gamă foarte largă de lucrări, respectând mereu condiţiile contractuale şi ducând la bun sfârşit toate proiectele în care este angrenată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb