Electronic Arts va prelua Glu Mobile

A.B.
Companii / 10 februarie 2021

Electronic Arts va prelua Glu Mobile

Electronic Arts şi Glu Mobile, dezvoltator şi distribuitor global de jocuri video pentru telefoane mobile, printre care Design Home, Covet Fashion şi MLB Tap Sports Baseball, au încheiat un acord definitiv în baza căruia Electronic Arts va prelua Glu Mobile, conform unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Potrivit termenilor acordului, EA va achiziţiona Glu pentru suma de 2,1 miliarde dolari, reprezentând valoarea companiei pe piaţă. Acţionarii Glu vor primi câte 12,50 dolari în numerar pentru fiecare acţiune, mai mult cu 36% faţă de preţul de tranzacţionare al acţiunilor Glu la data de 5 februarie 2021. După finalizarea tranzacţiei, valoarea acesteia se va adăuga activelor totale nete ale Electronic Arts şi se preconizează ca profitabilitatea să crească începând din primul an.

Achiziţia reprezintă un pas important pentru divizia de dezvoltare a jocurilor pentru telefoane mobile a Electronic Arts. Asocierea dintre Electronic Arts şi Glu dă naştere unui portofoliu de produse de top pentru telefoanele mobile, care include peste 15 servicii live din categorii în creştere, ce însumează venituri contractate de 1,32 miliarde dolari în ultimele douăsprezece luni. Prin unirea celor mai bune echipe de dezvoltare de jocuri pentru telefoanele mobile din cadrul Glu şi Electronic Arts, ce au în portofoliul colectiv titluri din categoriile sport, lifestyle, RPG, casual şi altele, şi prin valorificarea puterii de marketing şi distribuţie a Electronic Arts pentru a genera acoperire globală, cele două companii vor creşte reţeaua de 430 milioane jucători EA cu peste 100 milioane jucători lunari activi pe telefoane mobile şi se vor extinde către noi potenţiali jucători din întreaga lume.

"Achiziţia Glu aduce împreună echipe şi produse extraordinare şi creează un nou lider în segmentul de jocuri pentru telefoane mobile, cu experienţă dovedită în mai multe categorii de jocuri ce înregistrează creşteri rapide. Telefonul mobil continuă să crească şi devine cea mai mare platformă de jocuri video din lume, iar prin integrarea jocurilor şi echipei Glu dublăm dimensiunea afacerii noastre în acest segment. Ne bazăm pe un portofoliu larg şi pe un public global în creştere pentru a oferi jucătorilor noştri experienţe din ce în ce mai interesante şi pentru a continua creşterea Electronic Arts", a declarat Andrew Wilson, CEO Electronic Arts.

"Această tranzacţie încununează munca extraordinară pe care echipa Glu a depus-o pentru a oferi experienţe interactive de nivel internaţional jucătorilor noştri, dezvoltând în acelaşi timp afacerea către rezultate financiare şi operaţionale excelente. Este un rezultat minunat pentru toţi acţionarii şi partenerii noştri. Ca parte a Electronic Arts, vom continua să valorificăm oportunităţile pe care această industrie în dezvoltare a jocurilor pentru telefoane mobile ni le oferă", a spus Nick Earl, CEO Glu.

Motivele strategice care au dus la această achiziţie includ:

Crearea unui portofoliu de succes de jocuri pentru telefoanele mobile - Complementaritatea produselor de succes ale Electronic Arts şi Glu va duce la crearea unui portofoliu care acoperă multe dintre cele mai populare genuri de jocuri pentru această platformă, inclusiv sport, RPG, lifestyle, casual şi mid-core. Noua structură va avea un public divers din punct de vedere demografic, cu oportunităţi semnificative pentru extinderea francizelor şi pieţei.

Extinderea serviciilor live - Atât Electronic Arts, cât şi Glu, s-au dovedit a avea succes în crearea de jocuri live pentru telefoanele mobile, care implică comunităţi mari de-a lungul mai multor ani şi oferă venituri recurente notabile. Experienţa pe care o au cele două companii în această zonă are un potenţial ridicat de succes în continuare. Francizele Glu, cum ar fi Design Home, Covet Fashion şi MLB Tap Sports Baseball, vor beneficia de licenţele globale şi de capacitatea de distribuţie Electronic Arts pentru a le deschide către pieţe noi şi mai mulţi jucători. Competenţa Glu de a construi şi monetiza jocurile sport şi casual pe telefoanele mobile, împreună cu recunoşterea Electronic Arts pe segmentul sport şi nu numai, va accelera crearea de noi experienţe captivante pentru public.

Conducere creativă şi experimentată şi consolidarea capacităţii echipei - Glu aduce o echipă talentată de peste 500 de dezvoltatori de jocuri pentru telefoanele mobile (şi aproape 800 de angajaţi în total), adăugând o proporţie semnificativă diviziei Electronic Arts axată pe această platformă. Liderii creativi ai Glu sunt cunoscuţi în Electronic Arts şi au un ţel comun de a crea jocuri de mare succes, longevive, pentru telefoanele mobile. Poziţionarea în top în industrie, echipele talentate, experinţa în dezvoltarea de jocuri şi francize longevive şi tehnologia disponibilă celor două companii va fi un catalizator pentru livrarea de noi experienţe şi creştere.

Creştere accelerată - Asocierea dintre Electronic Arts şi Glu va fi un motor de dezvoltare pentru platforma de jocuri mobile. Cu venituri susţinute din portofoliul de servicii live, competenţă în dezvoltarea unor categorii-cheie de jocuri pentru mobil, titluri numeroase, acces la o reţea de jucători de mare amploare şi în creştere, cât şi abilitatea de a atinge noi regiuni şi pieţe, achiziţia se va adăuga rapid activelor totale nete ale Electronic Arts şi se preconizează ca profitabilitatea să crească începând din primul an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb