Elena Udrea şi-a radiat afacerea Dalli International

Mihnea Rău
Ziarul BURSA #Companii / 24 august 2010

Elena Udrea şi-a radiat afacerea Dalli International

Actualul ministru a renunţat şi la ultima afacere în care mai era implicată, ce o lega de controversata afacere a parcărilor bucureştene

Elena Udrea s-a aflat în legătură cu grupul Niro, aflat acum într-un scandal de evaziune fiscală

Avocata Ana Maria Topoliceanu, promovată în fruntea Companiei Naţionale de Investiţii, a fost asociată cu ministrul turismului, în firma "Elan Group"

Singura firmă în care ministrul dezvoltării şi turismului, Elena Udrea, mai figura direct ca asociat- Dalli International Co - a fost radiată la începutul acestei luni.

Motivul lichidării firmei (afiliată mult timp controversatei afaceri a parcărilor bucureştene) a fost dizolvarea voluntară.

Decizia a devenit aplicabilă de săptămâna trecută, când a fost publicată în Monitorul Oficial.

Elena Udrea a intrat în afacerea Dalli acum aproape şapte ani, preluînd jumătate din firmă de la socrul său, Victor Cocoş, care intrase şi el de curând în companie, preluând părţile sociale de la directorii afacerii parcărilor bucureştene, Radu Jianu şi Gabriel Lucov.

În ultimii ani, afacerea Dalli International Co, controlată de familia Cocoş-Udrea, a fost obiectul unor îndelungi controverse, fiind deseori confundată cu cealaltă companie Dalli, care administra parcările din Capitală.

Dalli International Co este a treia companie în care actualul ministru a fost implicat personal în ultimii opt ani, toate fiind radiate între timp.

Cea mai controversată afacere a fost cea imobiliară, fondată la Afumaţi în 2006, împreună cu soţul său, Dorin Cocoş, şi cu firma Niro "95 Impex, controlată de afaceristul Dumitru Nicolae.

Cotidianul "România liberă" a publicat ieri un amplu articol despre investigaţiile procurorilor DIICOT asupra grupărilor asiatice de comercianţi care gravitează în jurul complexului comercial "Dragonul Roşu", patronat de grupul de firme Niro, al lui Dumitru Nicolae.

Procurorii investighează un prejudiciu de 600 de milioane de dolari, bani scoşi din ţară prin tranzacţii vamale frauduloase şi spălare de bani, după cum susţine cotidianul amintit, care mai reţine faptul că investigatorii au stabilit că unii dintre liderii reţelei aveau conexiuni la vârful grupului de firme Niro, controlat de Dumitru Nicolae.

Afacerea fondată de familia Cocoş-Udrea cu firma Niro a fost radiată tot în 2006, anul înfiinţării sale, după ce Mugur Ciuvică a acuzat public asocierea actualului ministru cu un personaj controversat ca Dumitru Nicolae.

O altă firmă în care a fost implicată Elena Udrea este Elan Group, unde ca parteneră a avut-o pe avocata Ana Maria Topoliceanu, pe care apoi ca ministru a promovat-o în conducerea mai multor companii de stat, subordonate Ministerului Turismului, iar astăzi este directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii, subordonată tot ministerului condus de Elena Udrea.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. trebuie cercetat in continuare legaturile cu interpusii, dar si ce afaceri mai au cu escrocii de la NIro.

    Mai bine asa. In acest fel nu mai sunt atatea speculatii din partea presei care o pandeste pe Udrea la tot pasul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb