Elizabeth Warren este foarte îngrijorată că Rezerva Federală va împinge economia SUA în recesiune

F.D.
Internaţional / 29 august 2022

Elizabeth Warren este foarte îngrijorată că Rezerva Federală va împinge economia SUA în recesiune

Senatoarea democrată Elizabeth Warren este foarte îngrijorată că Rezerva Federală va împinge economia SUA în recesiune şi că majorarea ratelor dobânzilor îi va lăsa pe oameni fără muncă, transmite Reuters, potrivit News.ro.

"Ştiţi ce este mai rău decât preţurile mari şi o economie puternică? Sunt preţuri mari şi milioane de oameni fără muncă. Sunt foarte îngrijorată că Fed va împinge această economie în recesiune", a declarat Warren pentru CNN, ieri.

Şeful băncii centrale a SUA, Jerome Powell, a avertizat vineri că americanii se îndreaptă către o perioadă dureroasă de creştere economică lentă şi posibil şomaj în creştere, în timp ce Rezerva Federală creşte ratele dobânzilor pentru a lupta împotriva inflaţiei ridicate.

Powell a spus într-un discurs de vineri că Fed va creşte dobânzile atât cât va fi necesar şi le va menţine acolo "pentru ceva timp" pentru a reduce inflaţia care se ridică la de peste trei ori obiectivul de 2% al Fed.

"În timp ce ratele dobânzilor mai mari, creşterea mai lentă şi condiţiile mai sificile de pe piaţa muncii vor reduce inflaţia, ele vor aduce, de asemenea, unele dureri pentru gospodării şi întreprinderi. Acestea sunt costurile nefericite ale reducerii inflaţiei. Dar eşecul restabilirii stabilităţii preţurilor ar însemna mult mai multă durere", spusese Powell în discursul său.

"Ceea ce el numeşte "oarecare durere" înseamnă lăsarea oamenilor fără serviciu, închiderea afacerilor mici pentru că costul banilor creşte, pentru că ratele dobânzilor cresc", a spus Warren, ale cărui opinii asupra economiei sunt adesea influente în rândul democraţilor progresişti.

Warren a spus că inflaţia este ridicată, parţial, din cauza problemelor lanţului de aprovizionare, a pandemiei de Covid-19 şi a războiului dintre Rusia şi Ucraina.

"Nu există nimic în creşterea ratelor dobânzilor, nimic în geanta cu instrumente a lui Jerome Powell, care se ocupă direct de acestea şi el a recunoscut la fel de multe în audierile Congresului", a spus Warren.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. "Ştiţi ce este mai rău decât preţurile mari şi o economie puternică? Sunt preţuri mari şi milioane de oameni fără muncă."

    Ca si pe alti politicieni de stanga, o banuiesc pe E. Warren de prostie sau ipocrizie. 

    Ori nu intelege mecanismele necesare pentru a controla inflatia inainte ca aceasta sa derapeze spre hiperinflatie,

    ori se preface ca nu intelege, doar pentru a veni cu afirmatii care dau bine in urechile electoratului de stanga care crede in utopii gen: "free sh.i.t", "nanny state", etc. 

    1. Daca citesti , asa cum in EU a fost Mario Draghi criminal economic si excroc "continental" asa este si acolo . Reteta e simpla. Au tiparit bani .... pentru toata galaxia daca e sa vorbim metaforic. Cei care au "stiu" s-au infruptat bine de tot din aceasta tiparnita , apoi prostimea plateste prin dobanzi . Reteta e deja veche . Pute clar ca nu le mai merg economiile. Singura solutie : SCALVAGISMUL . E simplu......

      Si vezi d ne ...ea e "ingrijorata"..... incredibil !!!  

      Ai dreptate. Bun comentariu.

      Subscriu. Daca la o dobanda neutra de 2.5% economia iti intra in recesiune inseamna ca ti'ai atins limitele si trebuie sa inventezi niste razboaie.

    metoda "stingerii" inflatiei prin recesiune indusa e cea mai criminala si dureroasa dintre toate (desi, recunosc, cea mai eficienta la nivel de cifre...)

    dar greul , amarul, e dus de oamenii simpli care vor avea de inghitit o mare pilula amara deodata... si cand te gandesti ca inflatia e originata in strangularea ofertei , nu in marirea cererii SI NICI IN MARIREA MASEI MONETARE (care marire a M1 sau a altor straturi monetare nu face 2 bani sparti fara aparitia velocitatii ca fenomen in economie!)... ce vreau sa zic: strangularea ofertei de bunuri si servicii (creatorul real de inflatie) e cauzat de politicile mondiale complet stupide de lockdown anticovid care au demolat si dinamitat lanturile de productie-distributie pana la consumatorul final.  

    Concluzia?  

    Ii chinuiesti pe oameni aiurea pentru o raceala de laborator, apoi explodeaza inflatia (care ii saraceste pe oameni) si apoi , ghici ce? .... decontezi coborarea inflatiei prin recesiune indusa artificial (tot pe carca oamenilor simpli !) ...  

    Iata-va conducatorii la care va inchinati cat de mult rau au facut in fiecare tara a Lumii (inclusiv Romania) !  

    1. acesta sa fie Great Resest-ul lui Klaus Schwab- dementul de la Davos ?

       

      Iei oamenii , ii chinuiesti, le reduci brusc nivelul de trai ...si dupa ce oamenii sunt aiuriti bine, le impui un nou modus vivendi , alt mod de trai tipic unei dictaturi globale?

      despre asta sa fie vorba?  

      Cred ca da ... aici aveti dreptate Ba.Cher.... Ca sa dai resetul global de care ai nevoie...creezi recesiune pe termen lung...cu inflatie .. da nu hiperinflatie...astfel incat "prostimea' sa aiba "speranta" . In acest fel poti prabusi atat economia reala cat si bursele , mai ales bancile prin scaderea activelor....si ...ai ajuns la ceea ce ai vrut . Reset total .

      Ca sa prinda la popor spui asa: uite ...afaceristul x sau y sau z sau "smecherii" ..dupa ce au furat .....destul "roata s-a invartit" .... deci....merge

      Este o varianta ..intradevar ...dar destul de periculoasa in contextul actual mondial  

      Iarasi te lauzi singur? Sindromul Elena Udrea...boala grea!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb