Elon Musk critică "arbitrii exprimării libere" care l-au blocat pe Trump

S.B.
Companii / 13 ianuarie 2021

Elon Musk critică "arbitrii exprimării libere" care l-au blocat pe Trump

​Elon Musk, CEO-ul Tesla şi SpaceX, a catalogat aşa-numitele companii "Big Tech" drept "arbitrii de facto ai exprimării libere" după ce Facebook, Instagram, Twitter şi Youtube l-au suspendat pe preşedintele Donald Trump de pe platformele lor, informează Hotnews.

Musk a făcut remarca într-un comentariu despre un articol al site-ului de satiră The Babylon Bee privind revoltele de miercurea trecută din capitala americană, miliardarul sud-african notând că:

"Multe persoane vor fi super nefericite cu [companiile] high tech ale Coastei de Vest [a SUA] drept arbitru al exprimării libere".

Acesta a răspuns de asemenea unui tweet al unui fan al paginii Tesla care scria că "high tech-ul Coastei de Vest trebuie să facă o distincţie între a interzice discursul urii şi discursul pe care îl urăşte".

"Aceasta este o distincţie importantă", a răspuns Musk.

Twitter a anunţat că a decis să suspende permanent contul lui Donald Trump "datorită riscul unor noi incitări la violenţă".

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, companie care deţine şi Instagram, a afirmat în 7 ianuarie, a doua zi după revoltele mortale din capitala americană:

"În ultimii câţiva ani i-am permis preşedintelui Donald Trump să folosească platforma noastră în concordanţă cu regulile noastre, uneori înlăturând conţinut sau etichetând postările sale care ne încalcă politicile. Am făcut acest lucru deoarece credem că publicul are dreptul la acces cât mai larg posibil la discursul politic, chiar şi la discursurile controversate".

"Dar actualul context este acum fundamental diferit, implicând folosirea platformei noastre pentru a incita la insurecţie violentă împotriva unui guvern ales democratic", a continuat acesta, anunţând că "credem că riscurile de a-i permite Preşedintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur şi simplu prea ridicate".

Snapchat, Twitch, Reddit şi, cel mai recent, Youtube, l-au interzis de asemenea pe Trump, în timp ce alte platforme au început să ia măsuri împotriva postărilor lui Trump care răspândesc informaţii eronate.

Interdicţia lui Trump pe platformele social media a polarizat şi mai mult opinia publică, unii fiind de părere că aceste companii cenzurează utilizatorii prea mult în timp ce cealaltă tabără susţine că nu iau suficiente măsuri.

Unii afirmă că Facebook şi Twitter ar fi trebuit să îl blocheze mai devreme pe Trump şi că lipsa lor de intransigenţă a condus la violenţele de pe Dealul Capitoliului. Alţii, printre care câţiva lideri mondiali şi politicianul de opoziţie rus Alexei Navalnîi, văd interdicţia drept un act de cenzură.

Dezbaterea s-a aprins şi mai mult după ce Amazon, Apple şi Google au decis să înlăture de pe platformele lor Parler, o reţea socială care afirmă că promovează "exprimarea liberă" populară în rândul conservatorilor şi fanilor lui Trump, potrivit Hotnews.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. America va avea de suferit enorm in plan de imagine, dupa aceasta blocare a lui Trump.

    Ganditi-va numai ca au dat apa la moara Chinei si Coreii de Nord, ca numai acolo se petreceau astfel de fapte cu iz stalinist.

    Stalin avea o vorba: "Noi (comunistii) nu argumentam cu opozitia, noi o desfiintam".. Se pare ca se cam aplica la americani acest principiu stalinist.  

    1. Au murit cinci oameni din cauza lui Trump(numai de data asta fiindca mai are si altele in palmares).Prea s-a obisnuit sa posteze pe Twitter tot ce-i trece prin cap in momentele sale de furie.Chiar el a recunoscut ca daca nu ar fi fost aceste retele de socializare ar fi stat sa se mai gandeasca pana ii trece furia si nu ar fi scris ce ar fi scris.Se mira si el de el insusi(adica ce poate face in momente de furie).Cand esti furios,prima idee care iti trece prin cap este cea mai proasta.Furia iti ingusteaza campul constiintei.

      pot fi de acord in parte cu ce spuneti, dar retelele sociale de asta exista - sa iti spui parerea pe ele. adica de asta exista ele. dupa care, discutia se nuanteaza - cat il duce pe fiecare capul ce scrie sau ce posteaza. dar, indiscutabil, decizia Twitter nu ii este fatala lui Trump, se va dovedi fatala retelelor sociale acum ca liderii politici au inteles ca GAFA la o adica vor sa ii scoata din joc. e despre putere vorba aici, iar GAFA au uitat ca spre deosebire de politicieni care au totusi un sprijin popular, nu pot fara o decizie a legislativului sau a unei instante sa ia decizii cu impact social mare fara un sprijin legal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb