Directorul general al Tesla, Elon Musk, le-a cerut angajaţilor să se întoarcă la birou sau să părăsească compania, potrivit unui e-mail trimis angajaţilor, informează news.ro.
"Toată lumea de la Tesla trebuie să petreacă cel puţin 40 de ore la birou pe săptămână. Dacă nu vii, vom presupune că ai demisionat", a spus Musk în e-mail.
Două surse au confirmat autenticitatea e-mailului.
Tesla nu a răspuns unei solicitări de comentarii.
Principalele firme de tehnologie din Silicon Valley nu solicită lucrătorilor să se întoarcă la birou cu normă întreagă, în faţa rezistenţei unor lucrători şi a reapariţiei cazurilor de coronavirus.
Tesla şi-a mutat sediul în Austin, Texas, dar are una dintre fabricile sale şi baza sa de inginerie în zona Golfului San Francisco.
"Există, desigur, companii care nu solicită acest lucru, dar când a fost ultima dată când au livrat un produs nou grozav? A trecut ceva timp. Tesla a creat şi va crea şi chiar produce cele mai interesante şi mai semnificative produse ale oricărei companii de pe Pământ. Acest lucru nu se va întâmpla prin telefon", a spus Musk în e-mail.
Unul dintre adepţii lui Musk pe Twitter a postat un alt e-mail pe care se pare că Musk l-a trimis directorilor, cerându-le să lucreze la birou cel puţin 40 de ore pe săptămână sau "să plece de la Tesla".
Ca răspuns la acest tweet, miliardarul, care a convenit să preia Twitter şi să o retragă de la bursă, printr-o tranzacţie de 44 de miliarde de dolari, a spus: "Ar trebui să pretindă că lucrează în altă parte".
În mai 2020, Musk a redeschis o fabrică Tesla în Fremont, California, sfidând măsurile de izolare ale comitatului Alameda luate pentru a reduce răspândirea coronavirusului.
Tesla a raportat 440 de cazuri de Covid-19 la fabrică, din mai până în decembrie 2020, conform datelor comitatului obţinute de site-ul de informaţii juridice Plainsite.
Anul trecut, compania de rachete a lui Musk, SpaceX, a raportat 132 de cazuri de Covid-19 la sediul său din oraşul Hawthorne, din zona Los Angeles, potrivit datelor comitatului.
În timp ce unii mari angajatori au adoptat permanent politicile de muncă voluntară de la domiciliu, alţii, inclusiv Google Alphabet, consideră că cel mai bine este să încurajeze interacţiunile în persoană între colegi.
CEO-ul Twitter, Parag Agrawal, a scris pe Twitter, în martie, că birourile Twitter se vor redeschide, dar angajaţii pot lucra în continuare de acasă dacă preferă.