Elveţia investighează mai multe bănci pentru posibila manipulare a cursului

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 octombrie 2013

"Deutsche Bank" controlează 15% din tranzacţiile valutare globale, "Citigroup" - aproape 15%, "Barclays" şi UBS, câte 10%, potrivit Euromoney Institutional Investor.

"Deutsche Bank" controlează 15% din tranzacţiile valutare globale, "Citigroup" - aproape 15%, "Barclays" şi UBS, câte 10%, potrivit Euromoney Institutional Investor.

Autoritatea de reglementare a pieţelor financiare din Elveţia (FINMA) investighează mai multe bănci în legătură cu posibilia manipulare a cursurilor de schimb ale unor valute.

"Autoritatea de Supraveghere a Pieţei Financiare îşi coordonează acţiunile îndeaproape cu autorităţile din alte ţări, întrucât ar putea fi implicate mai multe bănci la nivel global", a informat FINMA, adăugând că nu va furniza detalii suplimentare referitoare la anchetă sau la numele băncilor implicate.

Reprezentanţii celor două bănci majore din Elveţia, UBS AG şi "Credit Suisse Group" AG, nu au făcut vreo declaraţie cu privire la investigaţia anunţată de FINMA.

Ancheta actuală vine după ce, în luna iulie, agenţia Bloomberg anunţa că dealerii unor bănci şi-au transmis între ei informaţii şi au utilizat ordine ale clienţilor ca să influenţeze indici valutari de referinţă, cu scopul de a obţine profituri. La momentul respectiv, autoritatea pieţei financiare din Marea Britanie analiza această situaţie.

Mai mulţi oficiali europeni i-au cerut, în luna iunie, Marii Britanii să ancheteze posibila manipulare a ratelor de schimb valutar, după apariţia unor informaţii în presă potrivit cărora traderii au fixat timp de peste zece ani indicii de referinţă ai pieţelor valutare.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, dealerii unora dintre cele mai mari bănci ale lumii au manipulat timp de mai bine de zece ani indicii valutari de referinţă.

Pe piaţa mondială a tranzacţiilor valutare, patru bănci majore au o cotă de peste 50%, conform unei analize publicate în luna mai de Euromoney Institutional Investor Plc. Aceasta arată că "Deutsche Bank" AG din Germania are cea mai mare cotă, de 15%. Urmează "Citigroup" Inc. din SUA, cu aproape 15%, "Barclays" Plc din Marea Britanie şi UBS Elveţia, fiecare cu câte 10%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb