Emisiunea de euroobligaţiuni s-ar putea închide în această săptămână

I.S.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 martie 2010

Emisiunea de euroobligaţiuni s-ar putea închide în această săptămână

Emisiunea de euroobligaţiuni s-ar putea închide în această săptămână, iar Ministerul Finanţelor urmează să decidă dacă scadenţa împrumutului va fi de 5 sau 7 ani, în funcţie de interesul manifes-tat de investitori în timpul roadshow-ului, au declarat surse din piaţa financiară, citate de Mediafax.

Ministerul Finanţelor a început, în aceas-tă săptămână, roadshow-ul pentru emisiunea de eurobonduri. Sursele au precizat că turul de prezentare a emisiunii a avut până acum ca destinaţii Londra (luni), Frankfurt şi Munchen (marţi), Viena (miercuri) şi joi, la Zurich.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, declara, în luna ianuarie, că România intenţionează să emită, în primul trimestru, eurobonduri de până la 1 miliard de euro.

Instituţia a selectat Deutsche Bank, EFG Eurobank şi HSBC Bank pentru intermedierea vânzării de euroobligaţiuni, dar căderea Guvernului Boc a obligat Finanţele să amâne împrumutul extern.

Turul de prezentare pentru emisiunea de eurobonduri fusese programat iniţial pentru perioada 1 octombrie - 15 octombrie, însă criza politică a dat peste cap planurile ministerului, care a fost nevoit să amâne emisiunea de eurobonduri, pentru un moment mai prielnic. Înainte de căderea guvernului Boc, MFP prevăzuse să lanseze pe pieţele externe o emisiune de eurobonduri, cu o valoare cuprinsă între 500 de milioane euro şi 1,5 miliarde euro, cu o maturitate între 5 şi 10 ani.

Actualmente, cotaţiile CDS-urilor ţării noastre, care măsoară costul riscului de neplată, au scăzut până la 234 de puncte de bază, potrivit datelor CMS Data Vision, pe fondul îmbunătăţirii sentimentului investitorilor faţă de pieţele ermergente, printre care şi România. Totuşi, prima de risc pentru România este mai ridicată decât cea asociată Ungariei (214,5). Franţa de exemplu, are un CDS de doar 42,94 de puncte, iar în cazul Greciei, care ocupă locul nouă în topul celor mai riscante ţări din lume, cotaţia CDS este 307,19 de puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb