Emisiunea de obligaţiuni a Transgaz, aprobată de acţionari

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 iunie 2015

Emisiunea de obligaţiuni a Transgaz, aprobată de acţionari

Acţionarii Transgaz (TGN) au aprobat, ieri, declanşarea procedurii privind emisiunea de obligaţiuni corporative negarantate, în valoare de maxim 500 milioane de lei, după cum arată un raport al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, obligaţiunile vor avea o dobândă fixă de maximum 4,5% şi o maturitate de minimum 5 ani. Banii vor fi utilizaţi pentru finanţarea "Planului de dezvoltare a Sistemului Naţional de Transport al gazelor naturale în perioada 2014-2023".

Conducerea Transgaz ne-a declarat, ieri: "Această aprobare este un acord de principiu, urmând să procedăm la contractarea unei societăţi de servicii de investiţii financiare în vederea întocmirii Prospectului pentru admiterea la tranzacţionare, societate care va pune la dispoziţia Transgaz şi informaţii din piaţă cu privire la atractivitate şi costuri. Prin aprobarea emisiunii de obligaţiuni, se asigură la nivelul societăţii flexibilitate pentru a atrage finanţare în monedă locală, cu costuri reduse şi la o dobândă fixă pentru o perioadă de 5 - 7 ani, beneficiind astfel de nivelul actual ridicat de lichiditate din piaţa financiară".

Reprezentanţii transportatorului naţional de gaze ne-au precizat că realizarea emisiunii de obligaţiuni şi calendarul de implementare urmează să fie direct corelate cu necesităţile de finanţare a programului de investiţii şi cu termenele de realizare a celor mai urgente proiecte strategice cuprinse în Planul de dezvoltare a sistemului naţional de transport gaze. "Este vorba despre Dezvoltări ale SNT în zona de Nord - Est a României în scopul îmbunătăţirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei precum şi a asigurării capacităţilor de transport spre Republica Moldova, cu termen de finalizare anul 2017, şi dezvoltarea pe teritoriul României a Sistemului Naţional de Transport Gaze Naturale pe Coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria, cu termen de finalizare în 2019, pentru care se aşteptă aprobarea de fonduri europene nerambursabile şi demararea construcţiei în anul 2015", a subliniat sursa citată.

Transgaz are prevăzute pentru 2015 cheltuieli de investiţii în valoare de 631,1 milioane lei, conform bugetului de venituri şi cheltuieli publicat în Monitorul Oficial. Veniturile totale ale societăţii sunt estimate la 1,695 miliarde lei, iar cheltuielile totale la 1,251 miliarde lei, Transgaz urmând să încheie anul cu un profit net de 371,412 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cata diferenta intre dobanda obligatiunilor de stat si dobanda obligatiunilor de la Transgaz!

    Astea vor avea cautare!  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb