Endesa a finalizat construcţia unei centrale fotovoltaice de aproape 50 MW în Spania

A.P.
Companii / 23 decembrie 2020

Endesa a finalizat construcţia unei centrale fotovoltaice de aproape 50 MW în Spania

Endesa, prin filiala sa de generare a energiei din surse regenerabile Enel Green Power España (EGPE), a finalizat construcţia centralei fotovoltaice Augusto, situate în Badajoz, în provincia Extremadura, cu o capacitate de 49,91 MW, investiţe de 35 de milioane de euro, potrivit News.

"Endesa, prin filiala sa de generare a energiei din surse regenerabile Enel Green Power España (EGPE), a finalizat construcţia centralei fotovoltaice Augusto, situate în Badajoz, în provincia Extremadura. Centrala fotovoltaică, cu o capacitate de 49,91 MW, în care Endesa a investit 35 de milioane de euro, a fost construită în timp record, respectând măsuri stricte sanitare şi de siguranţă, chiar şi în cele mai dificile perioade ale pandemiei de coronavirus. Pentru construirea centralei care, conform estimărilor, va genera aproximativ 100,45 GWh pe an, echivalentul consumului cumulat din oraşe precum Merida şi Almendralejo, au fost făcute peste 300 de angajări, 70% provenind din Extremadura. Având în vedere contextul pandemic şi recomandările autorităţilor, au fost implementate protocoale stricte de siguranţă pentru a proteja angajaţii, precum şi comunităţile din zona în care este instalată centrala", a informat compania.

Augusto dispune de 127.980 de panouri fotovoltaice bifaciale, cu o putere maximă de 390 waţi. Fiind bifaciale, panourile maximizează utilizarea energiei solare, devenind mai eficiente decât cele convenţionale.

Pentru funcţionarea centralei, Endesa, prin EGPE, a construit opt posturi de transformare, o staţie de transformare de 30/66 kV şi o reţea electrică subterană de medie şi înaltă tensiune care se întinde pe 18,4 km. În plus, au fost instalate linii de înaltă tensiune cu o lungime de 4,3 km, 16 suporturi aeriene şi o secţiune subterană de 450 de metri până la staţia de transformare din Badajoz. Această infrastructură a permis astăzi generarea primilor kilowaţi oră de energie regenerabilă, care a ajuns deja în reţeaua de distribuţie din Extremadura.

Recent conectat la reţea, Augusto va evita eliberarea în atmosferă a aproximativ 46.800 de tone de CO2 anual.

"Pentru construcţia centralei fotovoltaice Augusto a fost folosită cea mai recentă tehnologie, precum utilizarea unui exoschelet (un tip de schelet extern care permite montarea panourilor şi ridicarea mai uşoară a acestora) pentru a facilita instalarea modulelor solare, camere de supraveghere pentru a detecta orice breşe de siguranţă care pot apărea în timpul construcţiei, precum şi un sistem montat pe utilaje, cu scopul de a detecta şi emite avertizări atunci când o persoană se află în apropiere, prevenind astfel accidente. În plus, Endesa foloseşte realitatea virtuală ca supervizorii să poată monitoriza centrala de la distanţă, folosind ochelari inteligenţi, fără a fi nevoie să fie prezenţi fizic în zona de interes. În plus, tehnologia utilizată integrează o cameră cu infraroşu care face fotografii instantanee, în timp real, o soluţie revoluţionară pentru monitorizarea detaliată a stadiului lucrărilor", precizează compania.

Pentru construcţia lui Augusto, Endesa a urmat principii de inginerie sustenabilă şi a aplicat modelul Enel Green Power de "Şantier sustenabil", inclusiv prin instalarea de panouri fotovoltaice pentru a asigura o parte din necesarul de energie electrică din timpul lucrărilor de construcţie, iluminat eficient, separarea deşeurilor, utilizarea vehiculelor electrice şi prin punerea la dispoziţie a mai multor defibrilatoare pentru a asigura sănătatea lucrătorilor. Odată cu finalizarea lucrărilor, aceste echipamente vor fi donate municipalităţii din Badajoz, pentru uz public.

Filosofia Endesa pentru construirea centralelor de energie din surse regenerabile face parte din modelul "Creating Shared Value" (CSV) al Grupului Enel, care a determinat compania Endesa să organizeze două cursuri de formare în domeniul surselor regenerabile de energie.

"Construcţia lui Augusto a inclus şi măsuri de conservare a mediului. Măsurile puse în aplicare de Endesa, în colaborare cu autorităţile din Extremadura, entităţi precum Universitatea din Porto şi asociaţii precum AMUS (Action for the Wild World), au inclus marcarea şi protecţia florei şi faunei locale, aşa cum este cazul salvării puilor de la Montagu şi conservarea speciilor locale de orhidee, aflate printre speciile ameninţate. Începutul producţiei la aceste centrale fotovoltaice marchează sfârşitul unei etape şi începutul alteia, deoarece Endesa a ales această centrală pentru a derula un proiect inovator în Extremadura: agricultura fotovoltaică. Această iniţiativă face parte din filosofia Endesa de sustenabilitate şi economie circulară şi se bazează pe trei hectare de plante aromatice cultivate printre panourile fotovoltaice ale instalaţiei Endesa din Badajoz", arată compania.

Augusto nu va fi singura centrală pe care Endesa o dezvoltă în Extremadura prin intermediul filialei sale EGPE. Compania solicit dezvoltarea a încă 15 proiecte fotovoltaice în regiune pentru un total de 1.150 MW.

Aceste centrale se adaugă celor şase lansate de Endesa în noiembrie 2019, care totalizează 252 MW şi reprezintă o investiţie totală de 200 de milioane de euro. Datorită acestor facilităţi ale Endesa, comunitatea din Extremadura a reuşit să producă cu 117% mai multă energie regenerabilă anul trecut decât anul anterior.

Endesa operează în Spania, prin intermediul EGPE, proiecte cu o capacitate de peste 7.626 MW de energie din surse regenerabile care includ: 4.711 MW din hidrocentrale convenţionale; 2.362 MW din centrale eoliene, 471 MW din centrale solare, 79 MW din mini-hidrocentrale şi 3 MW din alte surse regenerabile

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării şi operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, cele două Americi, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate instalată de 47 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală şi hidroenergie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb