Enel a lansat o staţie de a apelor reziduale bazată pe nanotehnologie din America Latină

A.C.
Companii / 31 octombrie 2017

Enel a lansat o staţie de a apelor reziduale bazată pe nanotehnologie din America Latină

Enel, prin subsidiara sa de energie regenerabilă Enel Green Power din Peru ("EGPP"), a inaugurat staţia de tratare a apelor reziduale bazată pe nanotehnologie, unică în America Latină, ce va fi folosită în zona de construcţie a proiectului eolian Wayra I din Marcona, aflat în regiunea Ica, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Umberto Magrini, directorul departamentului de Inginerie şi Construcţii al Enel Green Power, a declarat: "Această tehnologie extrem de inovatoare pe care am introdus-o pentru prima dată în parcul eolian Wayra I din Peru confirmă poziţia de lider a Enel Green Power în ceea ce priveşte modelul sustenabil de funcţionare al şantierelor de construcţie, model pe care îl implementăm pe patru continente în cadrul unor proiecte care vor avea o capacitate de peste 2 GW în următorii doi ani. Această iniţiativă ne permite să măsuram impactul social şi de mediu asupra zonei, reprezentând un pas semnificativ în direcţia alinierii şantierelor noastre de construcţie cu fundamentele Economiei Circulare. De asemenea, credem că angajaţii şi furnizorii noştri sunt mult mai implicaţi să lucreze într-un astfel de mediu şi sunt mult mai dedicaţi în sprijinirea creării de valoare în comun între comunităţi şi companie".

Conform reprezentanţiilor Enel, instalaţia filtrează apele uzate printr-o serie de membrane ceramice bazate pe nanotehnologia patentată BioGill, care permite bacteriilor să purifice apa într-un mod natural. Până la finalizarea centralei Wayra I, în prima jumătate a anului 2018, noua staţie de tratare va permite EGPP să reutilizeze în jur de 350 de metri cubi de apă reziduală folosită pe şantier, reducând astfel cantitatea totală de apă utilizată. Mai mult, staţia de epurare a apelor uzate va reduce utilizarea vehiculelor motorizate pentru îndepărtarea noroiului, evitând emisia a 1,64 tone de CO2 în timpul construcţiei centralei Wayra I.

Potrivit sursei ictate, odată ce activităţile de construcţie sunt finalizate la Wayra I, instalaţia de tratare, care este mobilă, poate fi transferată pe alte şantiere de construcţie.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb