Enel Green Power a semnat un acord de cooperare cu japonezii de la Marubeni Corporation

Alexandru Costea
Companii #Energie / 1 aprilie 2015

Enel Green Power şi Marubeni Corporation, cu sediul în Japonia, au semnat un memorandum de înţelegere pe doi ani cu scopul de a coopera în evaluarea potenţialelor oportunităţi de afaceri în proiecte regenerabile, în principal în regiunea Asia-Pacific, arată un comunicat remis azi redacţiei.

Cooperarea în cadrul memorandumului de înţelegere se va concentra pe energia geotermală, eoliană, solară şi pe proiecte hidro în principal în Filipine, Thailanda, India, Indonezia, Vietnam, Malayezia şi Australia, precum şi pe alte domenii ce pot fi identificate într-o etapă ulterioară. Numai proiectele în faza de dezvoltare vor fi luate în considere, prin urmare proiectele în construcţie şi activele deja funcţionale vor fi excluse din domeniul de aplicare al cooperării, arată sursa citată.

Se aşteaptă ca memorandumul de înţelegere să fie pus în aplicare prin intermediul unor acorduri de dezvoltare care vizează stabilirea structurii proiectelor. În cazul fiecărui acord, EGP şi Marubeni vor trebui să stabilească o companie cu participaţie în comun pentru a construi şi pentru a opera proiectele relevante. Structura fiecărei societăţi cu participaţie în comun va asigura un pachetul majoritar, pe fiecare proiect, companiei EGP.

Marubeni este unul dintre principalele conglomerate integrate comerciale şi de investiţii din Japonia, activ în domeniul energetic, alimentar, al produselor chimice, minerit, forestier, ICT şi imobiliar.

Enel Green Power este compania grupului Enel ce exploatează sursele de energie regenerabilă la nivel internaţional, cu operaţiuni în Europa, America şi Africa. Compania are o capacitate instalată de aproximativ 9.600 MW, care provine dintr-un mix de surse precum vânt, soare, apă, geotermale şi biomasă. În prezent, EGP deţine aproximativ 740 de centrale operaţionale în 15 ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb