Enel Green Power España a semnat un acord pan-european de achiziţie a energiei virtuale cu Johnson&Johnson

S.B.
Companii / 13 iulie 2021

Enel Green Power España a semnat un acord pan-european de achiziţie a energiei virtuale cu Johnson&Johnson

Enel Green Power España a semnat un acord pan-european de achiziţie a energiei virtuale (VPPA) pe 10 ani, pentru energie complet regenerabilă, cu compania farmaceutică internaţională Johnson & Johnson pentru 270 GWh / an proveniţi dintr-o capacitate de 104 MW, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Acest VPPA va produce efecte din ianuarie 2023 şi, alături de alte acorduri semnate anterior de compania farmaceutică internaţională, vor asigura energie 100% regenerabilă pentru Johnson & Johnson în Europa până în 2023. Este un pas înainte important către obiectivul de a asigura 100% energie electrică regenerabilă la nivel global până în 2025.

"Suntem foarte bucuroşi să semnăm acest acord cu Johnson & Johnson şi să devenim "Green Enablers". Acordul de cumpărare a energiei virtuale este un instrument fundamental în demersul Johnson & Johnson de a-şi asigura energie 100% regenerabilă în Europa până în 2023", a declarat Salvatore Bernabei, CEO al Enel Green Power şi directorul liniei de afaceri a Enel Global Power Generation. "Acest acord inovator, ce implică o combinaţie de energie eoliană şi solară, arată posibilităţile pe care PPA-urile virtuale pan-europene le pot oferi companiilor, stimulând activităţile în domeniul sustenabilităţii şi în lupta împotriva schimbărilor climatice pe tot continentul."

Energie prevăzută în VPPA va fi produsă în trei centrale pe energie regenerabilă care se află în prezent în construcţie, creând un mix energetic hibrid care va combina sursele solare şi eoliene. 85% din energie va proveni de la parcurile eoliene Campillo II şi III, care fac parte dintr-un cluster situat în provincia spaniolă Cuenca, a cărui construcţie va începe în ultimul trimestru al anului 2021. Restul de 15% va fi asigurat de centrala fotovoltaică Veracruz de 47 MW, care se află în Badajoz. Prin acest acord, energia regenerabilă furnizată Johnson & Johnson va evita emisia anuală a circa 130.720 tone de CO2 în atmosferă.

Johnson & Johnson se angajează să utilizeze eficient resursele şi să reducă emisiile de gaze cu efect de seră (GES), care afectează clima. În calitate de lider în industria farmaceutică, compania multinaţională este conştientă că sănătatea umană este indisolubil legată de sănătatea planetei - oamenii sănătoşi au nevoie de o planetă sănătoasă.

VPPA semnat de Enel Green Power España şi Johnson & Johnson este un acord financiar care nu necesită furnizare fizică de energie. Acesta oferă acoperire financiară a preţurilor şi garanţii legate de producţia de energie în centralele pe energie regenerabilă. VPPA-urile permit tuturor tipurilor de afaceri să profite de energia regenerabilă la scară comercială, beneficiind în acelaşi timp de flexibilitatea unei soluţii personalizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb