Enel Green Power, parteneriat cu Powerhive pentru electrificarea rurală în Kenya

Andrei Stan
Companii #Energie / 4 decembrie 2015

Investiţia se ridică la 12 milioane de dolari americani

Enel Green Power (EGP), în parteneriat cu compania americană Powerhive Inc, furnizor şi dezvoltator în soluţii tehnologice de mini-reţea, va construi şi opera mini-reţele în 100 de sate din Kenya, transmite un comunicat de presă trimis redacţiei.

Proiectul presupune o investiţie de aproximativ 12 milioane de dolari în cursul anului 2016, suportate în proporţie de 93% de EGP şi 7% de Powerhive.

Sursa citată precizează că proiectul, dezvoltat de Powerhive, constă într-un portofoliu de mini-reţele solare, cu o capacitate totală instalată de 1 MW, care urmează să fie construit în partea de vest a Kenyei, în judeţele Kisii şi Nyamira, şi care va oferi energie curată pentru 20.000 de gospodării, întreprinderi mici, şcoli şi centre medicale, furnizând astfel energia necesară şi conectând circa 90.000 de oameni la reţea. Integrarea mini-reţelelor cu instalaţiile de depozitare a energiei va permite acestui sistem să echilibreze cererea şi oferta, reducând astfel volatilitatea şi compensând variaţiile în sarcinile clienţilor şi fluctuaţiile imprevizibile în generarea de energie, care sunt intrinseci, când vine vorba de producerea energiei din surse regenerabile.

″Mixul tehnologic bogat şi diferenţiat al Kenyei în industria energiilor regenerabile oferă o platformă destul de unică pentru dezvoltarea afacerilor Enel Green Power în Africa", a comentat Francesco Venturini, CEO al EGP. ″Ţara combină o rată scăzută de electrificare, încă în jurul valorii de 30%, cu una dintre cele mai mari rate de penetrare a telefoniei mobile din regiune, făcând astfel această uniune ideală pentru a pune în aplicare soluţii inovatoare în măsură să integreze electrificarea zonelor rurale cu generarea de energie din surse regenerabile, instalaţii de depozitare, precum şi sisteme avansate de facturare", a adăugat acesta.

Proiectul va oferi clienţilor şi un sistem de plăţi mai facil, prin adoptarea unei aplicaţii de plată în avans adaptate pentru telefonul mobil şi prin platforma de operare a mini-reţelelor Powerhive.

Potrivit comunicatului, nevoia Africii pentru accesul la energie este foarte mare. Datele Agenţiei Internaţionale pentru Energie arată că pe continent sunt mai mult de 620 de milioane de oameni care încă nu au acces la electricitate. Sărăcia energetică afectează sănătatea, limitează oportunităţile de dezvoltare, reduce accesul la educaţie şi potenţialul de a ieşi din statutul de sărăcie. Pentru ţările în curs de dezvoltare, accesul la electricitate este o sursă de creştere şi o condiţie pentru un acces mai larg la bunuri şi servicii.

În conformitate cu angajamentul Enel privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU, EGP este "puternic angajat" într-o strategie mai largă de electrificare off-grid, care include mai multe iniţiative ale companiei în Africa, America Latină şi Asia, precizează compania.

Enel Green Power este compania grupului Enel dedicată dezvoltării şi gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internaţional, cu operaţiuni în Europa, America, Africa şi Asia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb