Enel începe operarea parcului solar Horizonte din Brazilia

D.I.
Companii #Energie / 16 februarie 2018

Enel începe operarea parcului solar Horizonte din Brazilia

Enel, prin subsidiara sa braziliană de energie regenerabilă, Enel Green Power Brasil Participações (EGPB), a început operarea parcului solar Horizonte de 103 MW, se arată într-un comunicat al companiei, remis astăzi Redacţiei.

Conform documentului, Enel a investit aproximativ 110 milioane de dolari în construcţia parcului solar Horizonte, investiţie inclusă în planul strategic actual al Grupului, finanţată atât prin resurse proprii, cât şi printr-un proiect de finanţare pe termen lung acordat de Banco do Nordeste ( BNB).

Reprezentanţii companiei afirmă că parcul solar este susţinut printr-un contract de achiziţie a energiei electrice (Power purchase agreement - PPA) semnat pe o perioadă de 20 de ani cu Camera de Comercializare a Energiei Electrice din Brazilia (Câmara de Comercializaçăo da Energia Eletrica, CCEE).

Potrivit sursei citate, parcul solar Horizonte cuprinde aproape 330.000 de panouri solare şi va produce peste 220 GWh pe an, odată ce va fi complet operaţional.

Antonio Cammisecra, Directorul Diviziei Globale de Energie Regenerabilă a Enel, Enel Green Power, a declarat: "Punerea în funcţiune a parcului solar Horizonte marchează un nou punct de referinţă pentru prezenţa Grupului pe piaţa braziliană de energie solară, unde în mai puţin de opt luni am demarat patru proiecte cu o capacitate totală de 807 MW, inclusiv cea mai mare centrală fotovoltaică din America de Sud, Nova Olinda, deja operaţională. Astfel, ne confirmăm poziţia de lider în sectorul energiei regenerabile din Brazilia, susţinută totodată şi prin câştigarea celor mai recente licitaţii, Grupul contribuind astfel la diversificarea mixului de generare al ţării şi la dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale".

În comunicat se mai arată că în Brazilia, Grupul Enel, prin subsidiarele sale EGPB şi Enel Brazilia, are o capacitate totală instalată de aproape 2.9 GW, din care 842 MW energie eoliană, 819 MW energie solară fotovoltaică şi 1.270 MW hidroenergie.

Compania a obţinut recent, în urma licitaţiilor braziliene A-4 şi A-6, contracte pentru o capacitate totală de energie regenerabilă de peste 1 GW.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb