Enel Initiaza Un Program de Sustinere A Relatiilor Bilaterale Româno-Italiene

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 noiembrie 2007

Enel, unul dintre cei mai importanti investitori italieni din România, a initiat un program de sprijin menit sa îmbunatateasca relatiile bilaterale româno-italiene, în contextul tensiunilor recente legate de situtia imigrantilor români.

"Vestea crimei din Roma a constituit un soc profund pentru angajatii nostri din România, fie ei români sau italieni. În aceeasi masura, suntem îngrijorati de posibila proliferare a unei imagini nedrepte asupra poporului român, care poate ameninta prietenia si cooperarea dintre cele doua tari. În aceasta privinta, as dori sa subliniez natura pozitiva a experientei noastre în România, precum si aprecierea deosebita fata de cooperarea si eforturile sustinute ale angajatilor nostri români, care au generat rezultate remarcabile pentru operatiunile noastre în Romania." , a comentat Matteo Codazzi, Presedinte al Enel România.

În lumina excelentei cooperari pe care Enel a avut-o în România, compania a identificat si va implementa un set de actiuni care se adreseaza diverselor segmente de asistenta, precum integrarea sociala, cercetare, comunicare-imagine si arte.

Astfel, în ceea ce priveste situatia imigrantilor români întorsi din Italia, Enel ofera oportunitati de angajare pentru un numar de pâna la 20 de persoane, în cadrul companiilor pe care Grupul le detine în România. Primele 10 locuri de munca sunt disponibile imediat, celelalte 10 urmând sa fie disponibile în lunile urmatoare.

În scopul de promovarii si consolidarii cooperarii dintre cele doua tari, Enel va lansa o competitie de proiecte comune româno-italiene, în domeniul social, al afacerilor, stiintei si artelor. Premiul pentru cel mai bun proiect va fi acordat în prima jumatate a anului 2008 si va consta în 20.000 euro, suma destinata sustinerii dezvoltarii proiectului câstigator.

Pentru a lupta împotriva prejudecatilor si a creste gradul de constientizare asupra realitatilor si valorilor societatii românesti peste hotare, Enel va oferi sprijin financiar pentru înfiintarea unei Comisii pentru îmbunatatirea imaginii României - un proiect în domeniul identitatii si perceptiei imaginii de tara, initiat de Universitatea Italiana IULM.

În acelasi domeniu, compania va sustine o calatorie a jurnalistilor italieni în Romania, menita sa faciliteze întelegerea si diseminarea experientelor românesti de succes.

Un prim pas în ilustrarea unor asemenea exemple pozitive, va fi reprezentat de participarea unui grup de elevi români la Congresul Mondial al Energiei, cel mai important eveniment din domeniul energiei, care se va desfasura luna aceasta la Roma.

În cadrul Congresului, ca parte a programului educational "Young Energy" pe care Enel

l-a desfasurat anul acesta în scolile românesti, copiii care au realizat proiecte remercabile în sectorul energetic vor primi premii în cadrul unor ceremonii speciale.

De asemenea, Enel va organiza la Bucuresti un concert de Craciun sustinut de faimosul ansamblu Scaligero al Scalei di Milano, concert dedicat prieteniei româno-italiene. Toate fondurile strânse în urma concertului vor fi donate pentru proiecte de caritate.

Enel a demonstrat deja o implicare semnificativa în viata sociala, educationala si culturala din România. Astfel, în ultimii doi ani compania a sustinut categorii dezavantajate, a initiat parteneriate cu univeristati importante, a dezvoltat programe educationale în scoli si a iluminat monumente si cladiri importante din România.

Enel este are o prezenta semnificativa în România, prin Enel Energie care furnizeaza electricitate în toata tara, în timp ce Enel Distributie Banat si Enel Distributie Dobrogea gestioneaza reteaua de distributie a electricitatii în aceste doua regiuni.

În urma achizitiei Electrica Muntenia Sud, compania îsi va dubla prezenta în sectorul distributiei de electricitate din România, ajungând la 2.5 milioane consumatori, 124.000 km de retea si 5.700 angajati.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb