Enel: "Mai sunt afectate 18 localităţi din Constanţa şi 11 din Călăraşi"

Ioana Dogaru
Companii / 18 ianuarie 2016

Enel: "Mai sunt afectate 18 localităţi din Constanţa şi 11 din Călăraşi"

Actualizare 19:40

Enel informează că astăzi, la ora 18:00, mai sunt afectate de căderea liniilor electrice 18 localităţi din judeţul Constanţa şi 11 localităţi din judeţul Călăraşi, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"În judeţul Constanţa sunt nealimentate total 8 linii electrice aeriene de medie tensiune, 6 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 196 posturi de transformare, fiind afectate 18 localităţi (Saraiu, Stejaru, Dulgheru, Răzoare, Lipniţa, Cuigiuc, Goruni, Galiţa, Gârliţa, Esechioi, Carvănul Mare, Carvănul Mic, Haţeg, Abrud, Rasova-CAP, Potârnichea, Ciobanu, Mioriţa), iar parţial Amzacea şi Hârşova", se arată în comunicat.

Compania precizează că pentru remedierea avariei ce afectează partial localitatea Cumpăna, s-a optat pentru o soluţie de alimentare cu electricitate printr-o nouă conexiune provizorie, până la remedierea defectelor. Din cauza viscolului puternic, 8 console din reţeaua aeriană de medie tensiune au fost rupte (confecţii metalice aferente susţinerii izolatorilor şi conductoarelor) şi trebuie înlocuite complet, iar toţi conductorii trebuie repoziţionati sau înlocuiţi pe o lungime de 1,2 km. Echipele Enel Distribuţie Dobrogea şi ale contractorilor vor continua să intervină în această seară şi noapte cu utilaje, macarale pentru realimentarea cu electricitate a consumatorilor. "Condiţiile de noapte şi vântul ce suflă cu o viteză de peste 50km/h în câmp deschis fac intervenţia foarte dificilă", susţine Enel.

De asemenea, în judeţul Călăraşi sunt nealimentate total o linie electrică aerienă de medie tensiune, precum şi 6 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial şi 69 de posturi de transformare, fiind afectate 11 localităţi (Dragalina, Bosneagu, Postăvari, Ştiubei-Orăşti, Ulmu, Pelinu, Frăsinet, Valea Argovei, Curcani, Gurbăneşti, UM Bărăganu).

Compania menţionează că în judeţele Tulcea şi Ialomiţa toate localităţile au fost realimentate.

În toate zonele se înregistrează deranjamente individuale şi colective datorate condiţiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

"În pofida condiţiilor meteo severe, cu rafale de vânt de peste 80km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, a drumurilor blocate si a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 50 metri, echipele Enel Distribuţie Dobrogea şi ale contractorilor lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor", ţine să precizeze Enel.

(S.A.)

----------

Actualizare 19:25 Electrica: "Mai sunt 4 localităţi din Brăila nealimentate parţial cu energie la ora 18"

Electrica informează că astăzi, la ora 18, mai sunt 4 localităţi nealimentate parţial cu energie electrică pe raza judeţului Brăila, totalizând un număr de 300 de consumatori afectaţi, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Compania precizează că în zonele de responsabilitate ale operatorilor Electrica Transilvania Nord şi Electrica Transilvania Sud nu mai există localităţi nealimentate cu energie.

De asemenea, situaţia s-a reglementat in judeţele Dâmboviţa, Galaţi şi Vrancea, acolo unde nu mai există localităţi nealimentate cu energie;

Electrica precizează că, în acest moment, sunt pe teren 4 echipe de intervenţie.

(S.A.)

---------

Actualizare 17:24 Enel: Alimentarea cu energie este întreruptă în 26 de localităţi din judeţele Constanţa şi Călăraşi

Un număr de 26 de localităţi din judeţele Constanţa şi Călăraşi erau încă nealimentate cu energie electrică astăzi, la ora 16:00, în urma viscolului şi a căderilor masive de zăpadă, informează Enel Distribuţie Dobrogea prin intermediul unui comunicat.

''Din cauza condiţiilor meteo deosebite, a viscolului şi căderilor masive de zăpadă (Cod portocaliu, ce s-a încheiat luni la ora 12:00, persistând avertizarea de Cod galben) au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii Enel Distribuţie Dobrogea", se arată în comunicat.

Astfel, astăzi la ora 16:00, în judeţul Constanţa, sunt nealimentate total 12 linii electrice aeriene de medie tensiune, cinci linii electrice aeriene de medie tensiune - parţial, precum şi 249 de posturi de transformare, fiind afectate 18 localităţi (Saraiu, Stejaru, Fântânele, Răzoare, Lipniţa, Cuigiuc, Goruni, Galiţa, Gârliţa, Esechioi, Carvănul Mare, Carvănul Mic, Haţeg, Abrud, Rasova-CAP, Potârnichea, Amzacea parţial, Hârşova parţial). Localitatea Cumpăna este afectată parţial (zona ANL, Sala Sport), iar în municipiul Constanţa sunt avarii în zona Palas.

În judeţul Călăraşi, sunt nealimentate total şapte linii electrice aeriene de medie tensiune, 15 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 150 de posturi de transformare, fiind afectate opt localităţi (Sohatu, Lupşanu, Săruleşti, Dragalina, Boşneagu, Borcea, Ştefan cel Mare, Pelinu).

În judeţele Tulcea şi Ialomiţa, unde, de asemenea, au fost probleme, toate localităţile au fost alimentate.

"În toate zonele se înregistrează deranjamente individuale şi colective datorate condiţiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine. Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupţi, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate)", precizează Enel.

Compania susţine că echipele Enel Distribuţie Dobrogea şi ale contractorilor lucrează neîntrerupt pentru restabilirea, în cel mai scurt timp, a alimentării cu energie electrică a consumatorilor, în pofida condiţiilor meteo severe, cu rafale de vânt de peste 80 kilometri la oră şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, a drumurilor blocate şi a lipsei vizibilităţii în teren (câmp) sub 50 de metri.

(S.A.)

----------

Actualizare 13:55 Electrica: Alimentarea cu electricitate este întreruptă în 18 de localităţi din Brăila, Dâmboviţa, Galaţi şi Vrancea

Alimentarea cu energie electrică era întreruptă în 18 localităţi din zonele aprovizionate de Electrica Muntenia Nord, astăzi la ora 12:00, în urma avariilor la reţea cauzate de viscol, transmite un comunicat al Electrica remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în zona de responsabilitate a Electrica Muntenia Nord sunt 18 localităţi nealimentate cu energie electrică pe raza judeţelor Brăila, Dâmboviţa, Galaţi şi Vrancea.

"Faţă de raportările anterioare, situaţia s-a reglementat în judeţul Buzău, acolo unde nu mai există localităţi nealimentate cu energie. Zona în care se intervine cel mai dificil este cea a Brăilei, acolo unde, din păcate, mai sunt încă drumuri naţionale închise circulaţiei, situaţie care îngreunează accesul celor 28 de echipe de intervenţie aflate pe teren în această zonă", se arată în comunicat.

Potrivit Electrica, în zonele de responsabilitate ale operatorilor Electrica Transilvania Nord şi Electrica Transilvania Sud nu există localităţi nealimentate cu energie.

Reprezentanţii Electrica susţin că, în prezent, sunt pe teren 52 de echipe de intervenţie.

Electrica SA are o arie de cuprindere naţională, cu organizare în trei zone pentru distribuţia şi furnizarea energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi pe cuprinsul întregii ţări pentru întreţinere şi servicii energetice.

(S.A.)

-----------

Actualizare 11:07 Enel: Alimentarea cu electricitate este întreruptă în 53 de localităţi

Alimentarea cu energie electrică este întreruptă în 53 de localităţi din zonele aprovizionate de Enel Muntenia Sud şi Enel Dobrogea, în urma avariilor la reţea cauzate de viscol, potrivit unor comunicate ale celor două societăţi de distribuţie.

Astfel, din cauza condiţiilor meteo deosebite, a viscolului şi căderilor masive de zăpadă (Cod Portocaliu în zilele de 16 - 17 ianuarie, Cod Galben în continuare), au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii Enel Distribuţie Muntenia, anunţă compania într-un comunciat de presă .

Luni, la ora 6,00 mai exista o linie de înaltă tensiune nealimentată în zona Ilfov, datorită unui conductor rupt de viscol. În Bucureşti existau o serie de deranjamente punctuale pe joasă tensiune pentru remedierea cărora se intervine. În judeţul Ilfov a mai rămas o singură linie de medie tensiune afectată, precum şi 22 de posturi de transformare, fiind nealimentată cu energie electrică o singură localitate (Jilava), comparativ cu trei, duminică la ora 20,00, potrivit sursei citate.

Totodată, în judeţul Giurgiu sunt 6 linii electrice aeriene de medie tensiune nealimentate total şi alte trei parţial, precum şi 80 posturi de transformare, fiind afectate trei de localităţi (Slobozia, Prundu, Hotarele), precizează ENEL.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupţi, stâlpi rupţi, zăpadă depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).

"În pofida condiţiilor meteo severe, cu rafale de vânt şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, a drumurilor blocate si a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 50 de metri, echipele Enel Distribuţie Muntenia şi ale contractorilor lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Colaborăm cu autorităţile locale, cu care păstrăm un contact permanent şi care sprijină intervenţia echipelor Enel", afirmă oficialii companiei.

De asemenea, marţi dimineaţă la ora 8:00, în judeţul Constanţa erau nealimentate în total 15 linii electrice aeriene de medie tensiune, 6 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 320 posturi de transformare, fiind afectate 27 localităţi (Topalu, Tichileşti, Horia, Saraiu, Dulgheru, Stejaru, Cogealac, Nuntaţi, Tariverde, Fântânele, Sinoe, Istria, Răzoare , Lipniţa, Cuigiuc, Gorun, Ostrov, Galiţa, Gârliţa, Esechioi, Carvăn, Topraisar, Cumpana,Hârşova, Valu lui Traian şi Lazu), iar în municipiul Constanţa sunt nealimentate cartierele Palas şi I.C.Brătianu, scrie într-un comunicat de presă al companiei.

În judeţul Tulcea, toate localităţile sunt alimentate cu energie electrică. În schimb, în judeţul Călăraşi erau nealimentate total 9 linii electrice aeriene de medie tensiune, 20 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 280 de posturi de transformare, fiind afectate 15 localităţi (Sohatu, Frumuşani, Coconi, Lupsanu, Cuza Vodă, Săruleşti, Dragalina, Ciocăneşti, Dorobanţu, Bosneagu, Grădiştea, Borcea, Ileana,Ştefan Vodă, Pelinu), se mai arată în comunicat.

În judeţul Ialomiţa erau nealimentate total o linie electrică aerienă de medie tensiune, 5 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 53 posturi de transformare, fiind afectate 7 localităţi (Mărculeşti, Ograda, Gimbasani, Sărăţeni, Pitişteanu, Orezu, Piersica), potrivit sursei citate.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupţi, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate), precizează reprezentanţii Enel.

(I.D.)

------

Actualizare 8:22 Enel Distribuţie Dobrogea: În Dobrogea se înregistrează deranjamente individuale şi colective

Din cauza condiţiilor meteo deosebite, a viscolului şi caderilor masive de zăpadă (cod portocaliu), au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii Enel Distribuţie Dobrogea, potrivit unui comunciat al companiei.

În data de 18 ianuarie, la ora 6:00, în judeţul Constanţa sunt nealimentate total 12 linii electrice aeriene de medie tensiune, 6 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 266 posturi de transformare, fiind afectate 26 localităţi (Topalu, Tichileşti, Horia, Saraiu, Dulgheru, Stejaru, Cogealac, Nuntaşi, Tariverde, Fântânele, Sinoe, Istria, Răzoare , Lipniţa, Cuigiuc, Gorun, Ostrov, Galiţa, Gârliţa, Esechioi, Carvăn, Topraisar, Cumpana,Hârşova, Valu lui Traian şi Constanţa parţial), potrivit comunicatului Enel Dobrogea.

În judeţul Tulcea toate localităţile sunt alimentate cu energie electrică, precizează sursa citată.

În judeţul Călăraşi sunt nealimentate total 9 linii electrice aeriene de medie tensiune, 20 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 280 de posturi de transformare, fiind afectate 15 localităţi (Sohatu, Frumuşani, Coconi, Lupsanu, Cuza Vodă, Săruleşti, Dragalina, Ciocăneşti, Dorobanţu, Bosneagu, Grădiştea, Borcea, Ileana,Ştefan Vodă, Pelinu), se mai arată în comunicat.

În judeţul Ialomiţa sunt nealimentate total o linie electrică aerienă de medie tensiune, 5 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 53 posturi de transformare, fiind afectate 7 localităţi (Mărculeşti, Ograda, Gimbasani, Sărăţeni, Pitişteanu, Oreyu, Piersica), potrivit sursei citate.

În toate zonele se înregistrează deranjamente individuale şi colective datorate condiţiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine, informează comunicatul Enel Dobrogea.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupţi, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate), informează comunicatul.

În pofida condiţiilor meteo severe, cu rafale de vânt de peste 80km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, a drumurilor blocate si a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 50 metri, echipele Enel Distribuţie Dobrogea şi ale contractorilor lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor.

(I.D.)

------

Exista o linie de înaltă tensiune nealimentată în zona Ilfov

Din cauza condiţiilor meteo deosebite, a viscolului şi căderilor masive de zăpadă (cod portocaliu în data de 16 - 17 ianuarie, cod galben in continuare), au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii Enel Distribuţie Muntenia, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

În data de 18 ianuarie, la ora 6:00, exista o linie de înaltă tensiune nealimentată în zona Ilfov, datorită unui conductor rupt de viscol, precizează sursa citată.

În Bucureşti există o serie de deranjamente punctuale pe joasă tensiune pentru remedierea cărora se intervine, transmite Enel Distribuţie Muntenia.

În judeţul Ilfov a mai rămas o singură linie de medie tensiune afectată, precum şi 22 de posturi de transformare, fiind nealimentată cu energie electrică o singură localitate (Jilava), comparativ cu 3, ieri la ora 20.

În judeţul Giurgiu există 6 linii electrice aeriene de medie tensiune nealimentate total şi alte trei parţial, precum şi 80 posturi de transformare, fiind afectate 3 de localităţi (Slobozia, Prundu, Hotarele).

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupţi, stâlpi rupţi, zăpadă depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate), se mai arată în comunicatul companiei.

"În pofida condiţiilor meteo severe, cu rafale de vânt şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, a drumurilor blocate si a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 50 metri, echipele Enel Distribuţie Muntenia şi ale contractorilor lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor", scrie în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb