Enel va investi 130 de milioane de dolari în construcţia unui parc eolian în Argentina

G.F.
Companii / 20 decembrie 2017

Enel va investi 130 de milioane de dolari în construcţia unui parc eolian în Argentina

Enel va investi 130 de milioane de dolari în construcţia unui parc eolian în Argentina

Enel va investi în total aproape 130 de milioane de dolari americani în construcţia parcului eolian Pampa, primul proiect eolian al Grupului în Argentina, anunţă compania, prin intermediul unui comunicat.

Enel, a obţinut dreptul de a construi parcul eolian de 100 MW Pampa, în a doua rundă a licitaţiei de energie regenerabilă lansată în cadrul RenovAr, proiectul de dezvoltare a producţiei de energie curată, lansat de Ministerul Energiei din Argentina. Capacitatea atribuită în licitaţie a crescut în această etapă la peste 1.800 MW, de la 1.200 MW. Pampa, aflată în provincia Chubut, bogată în resurse eoliene, va fi proiectul de referinţă al Grupului în această ţară.

"Suntem foarte mulţumiţi de capacitatea de energie regenerabilă pe care am obţinut-o în cadrul acestei licitaţii, care se adaugă bazei excelente construită deja în America de Sud. Acest succes reprezintă un pas important pentru noi într-o ţară care urmăreşte să crească în mod semnificativ ponderea energiei verzi în mixul său de producţie. Această evoluţie pozitivă va pune în sfârşit la dispoziţie resursele abundente ale ţării pentru un nou ciclu de investiţii în beneficiul unei dezvoltări sustenabile în viitor", a declarat Antonio Cammisecra, Directorul Enel Green Power, divizia globală de energii regenerabiledin cadrul Enel.

Proiectul, care va deveni operaţional în prima jumătate a anului 2020, va fi susţinut prin contracte de cumpărare a energiei electrice (Power purchase agreement - PPA) semnate pe o perioadă de 20 de ani pentru vânzarea integrală a energiei regenerabile produsă de această unitate către compania de administrare a pieţei engros de energie electrică din Argentina, CAMMESA. Când va deveni funcţional, parcul Pampa va putea produce o cantitate de aproximativ 500 GWh pe an.

În Argentina, Enel operează centrale termoelectrice şi hidroelectrice cu o capacitate totală de aproximativ 4,5 GW şi deserveşte aproximativ 2,5 milioane de clienţi din zona Buenos Aires.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb