Enel va semna acordul pentru vânzarea participaţiei sale la Slovenske Elektrarne

Adina Lateş
Companii / 16 decembrie 2015

Semnarea contractului pentru vânzarea unei părţi din pachetul majoritar de acţiuni pe care Enel îl deţine la compania slovacă de utilităţi Slovenske Elektrarne e o chestiune de ore, a declarat, miercuri, directorul general al grupului italian Enel, Francesco Starace, la o întâlnire cu presa, potrivit Reuters.

La rândul său, compania cehă EPH a confirmat că a ajuns la un acord de principiu pentru a prelua acţiunile pe care Enel le deţine la compania slovacă de utilităţi Slovenske Elektrarne.

"Este o chestiune de calendar: va avea loc fie vineri, fie cel mai târziu luni", a afirmat Francesco Starace.

Acesta a adăugat că executivul slovac va da miercuri publicităţii un comunicat în care îşi va da acordul pentru această tranzacţie.

La finele lunii august, grupul Enel, prezent şi pe piaţa din România, a informat oficial că a intrat în negocieri exclusive cu firma cehă EPH pentru vânzarea pachetului de 66% din acţiunile Slovenske Elektrarne, deţinut de Enel. Grupul italian vrea să-şi vândă participaţia la Slovenske Elektrarne, principalul producător de energie electrică din Slovacia, în două etape: un pachet de 33% până la Crăciun, urmând ca restul de 33% să fie transferat după finalizarea celor două noi unităţi de la centrala nucleară de la Mochovce, un proiect care, conform celor mai recente estimări, ar urma să fie gata abia în 2017.

Enel a anunţat anterior că vânzarea participaţiei la Slovenske Elektrarne face parte dintr-un plan destinat reducerii datoriilor cu şase miliarde de euro. Grupul Enel a cumpărat participaţia la Slovenske Elektrarne în 2006, cu suma de 839 de milioane de euro. Slovenske Elektrarne are peste 4.000 de angajaţi şi, în 2014, a realizat un profit net de 170 milioane de euro. Comparativ, în primele nouă luni ale acestui an, Enel a realizat un profit net de 2,089 miliarde de euro şi venituri de 56 de miliarde de euro, notează Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb