ENGIE Romania continuă să investească în formarea şi calificarea tinerelor generaţii de instalatori instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, prin lansarea a două noi clase de învăţământ profesional în sistem dual, în Bucureşti şi Galaţi. Pentru calificarea celor 50 de tineri ce urmează a fi selectaţi pentru anul şcolar 2021-2022, ENGIE Romania investeşte 2.000.000 de lei, sumă care se adaugă celor 5.850.000 de lei pe care compania i-a investit până în prezent în formarea a 115 elevi din Bucureşti şi Braşov şi în dotarea atelierelor de practică din Bucureşti cu aparatura necesară, conform unui comunicat remis redacţiei.
Programul de învăţământ profesional în sistem dual, "Energie pentru meseria mea", pentru anul şcolar 2021-2022 este derulat în parteneriat cu asociaţia Hands Across România, Colegiul Tehnic "Mihai Bravu" din Bucureşti şi Liceul Tehnologic "Anghel Saligny" din Galaţi, fiind disponibile 25 de locuri pentru fiecare unitate de învăţământ.
"Educaţia şi formarea tinerilor profesionişti rămân o prioritate pentru noi, chiar şi în contextul dificil actual. Ne adaptăm metodele de recrutare pentru a fi realizate online şi sperăm să reuşim şi anul acesta să atragem în programul nostru tineri care doresc să înveţe meseria de instalator şi să-şi construiască un parcurs profesional într-o companie cu experienţă. Contăm, astfel, ca în ciclul de învăţământ următor să avem 50 de elevi înscrişi, dornici să-şi însuşească secretele unei meserii de viitor.", a declarat Eric Stab, Preşedinte & CEO ENGIE Romania.
Avantaje financiare multiple: până la 1.050 de lei lunar, transport urban dedicat şi masa de prânz pe durata practicii
Elevii care optează pentru programul de învăţământ profesional în sistem dual "Energie pentru meseria mea" se bucură de avantaje financiare acordate de companie, suplimentar faţă de bursa lunară acordată de statul român, în valoare de 200 de lei. Beneficiile oferite de către ENGIE Romania:
Bursă lunară în valoare de 500 de lei;
Bursă de merit în valoare de 200 de lei, în funcţie de rezultatele şcolare;
Supliment de 150 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport pre-urban sau a cazării în regim de semi-internat;
Masă de prânz pe toată durata practicii;
Condiţii excelente de practică, sub îndrumarea mentorilor cu experienţă;
Certificarea de instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze şi oportunitatea de a se angaja în cadrul uneia dintre filialele companiei, Distrigaz Sud Reţele şi ENGIE Servicii, la finalul celor trei ani de studii.
În primul an de studiu, elevii beneficiază de 40 de zile de formare practică, urmând ca în anii următori această perioadă să se extindă până la 120 de zile. În baza parteneriatului existent între companiile Grupului ENGIE Romania şi instituţiile de învăţământ partenere, elevul beneficiază de formare teoretică şi practică, timp de trei ani, în baza unui contract de pregătire practică. Şcoala asigură resursele umane şi financiare pentru formarea teoretică, iar compania pe cele pentru formarea practică a elevilor.
Pentru anul şcolar 2021-2022, pre-înscrierile se realizează în perioada 4 mai - 30 iunie 2021, iar înscrierile între 5 şi 8 iulie pentru ambele instituţii de învăţământ incluse în program, Colegiul Tehnic "Mihai Bravu" din Bucureşti, respectiv Liceul Tehnologic "Anghel Saligny" din Galaţi.