Enterprise Investors: Valoarea totală a investiţiilor realizate anul trecut a fost de 93,3 milioane euro

F.D.
Companii / 18 ianuarie

Enterprise Investors: Valoarea totală a investiţiilor realizate anul trecut a fost de 93,3 milioane euro

În ultimul an Enterprise Investors a văzut semne de redresare macroeconomică - tendinţă care că va continua şi în 2024. Această tendinţă pozitivă poate fi atribuită unei revigorări a consumului privat, presiunilor inflaţioniste în scădere, creşterii constante a investiţiilor şi performanţei robuste a exporturilor. La Enterprise Investors, s-au fructificat aceste condiţii favorabile, valorificând în mod strategic oportunităţile apărute la nivelul portofoliului şi căutând în mod activ posibile noi tranzacţii.

În 2023 s-au finalizat patru noi investiţii: în externalizarea proceselor, în piaţa de închirieri pe termen scurt, în logistică specializată şi în sisteme anti-dronă. Am furnizat, de asemenea, capital adiţional pentru două companii din portofoliu. În ceea ce priveşte exiturile, am vândut participaţiile din cea mai mare platformă de distribuţie de asigurări din regiunea Europei Centrale şi de Est şi dintr-un intermediar de servicii financiare activ în Slovacia şi în Cehia.

2023 a fost ultimul an în care sediul principal al firmei a fost în Warsaw Financial Center. După aproape 23 de ani la acea adresă, în primele zile ale lunii ianuarie ne-am mutat într-un sediu nou, la câteva străzi distanţă. Viziunea noastră pentru 2024 este în mod cert una pozitivă.

Vă invităm să citiţi următorul sumar al activităţilor firmei noastre din ultimele 12 luni.

Investiţii

Luna ianuarie a fost marcată de achiziţia unei cote de 40% din BISAR, o companie cu creştere rapidă de externalizare a proceselor, care activează în Polonia şi se extinde în alte ţări din Europa Centrală. Tranzacţia a fost semnată în luna decembrie a anului precedent. Polish Enterprise Fund VIII (PEF VIII) s-a angajat să investească până la 27 milioane EUR în dezvoltarea ulterioară a firmei.

În martie, PEF VIII a anunţat achiziţia a 80% din Renters.pl, al doilea cel mai mare manager de închirieri de scurtă durată din Polonia. PEF VIII a investit 19 milioane EUR în acest proiect,

cu obiectivul de a lărgi portofoliul de proprietăţi al companiei şi de a desfăşura proiecte de consolidare a pieţei. Înainte de finalizarea tranzacţiei la sfârşitul lunii aprilie, Renters.pl a achiziţionat Rent Like Home într-o tranzacţie suplimentară.

O lună mai târziu, PEF VIII a anunţat o investiţie în Goodspeed, cel mai mare furnizor polonez de servicii înalt specializate de logistică cu temperatură controlată pentru producătorii de alimente gata pentru consum. Tranzacţia a fost finalizată în luna iunie pentru o sumă nedezvăluită. În perioada august - decembrie, Goodspeed a anunţat două achiziţii suplimentare: Caterings şi StockEasy.

În luna septembrie, Enterprise Investors Fund IX (EIF IX) a finalizat investiţia în Advanced Protection Systems (APS), cel mai mare producător independent polonez de radare de ultimă generaţie şi sisteme complete anti-dronă. Valoarea acestei tranzacţii nu a fost dezvăluită. La fel ca în cazul BISAR, Renters.pl şi Goodspeed, EI a făcut echipă cu fondatorii APS pentru a lucra împreună la dezvoltarea dinamică viitoare a companiei.

Pe lângă noile tranzacţii directe, PEF VIII a oferit capital adiţional de 1,6 milioane EUR pentru Vehis, o companie din portofoliul EI care operează ca platformă online pentru vânzarea de maşini, cu servicii de finanţare, asigurări şi mentenanţă, precum şi capital adiţional de 1,2 milioane EUR pentru finanţarea creşterii Focus Garden, un magazin online pentru mobilier şi accesorii de gradină.

Valoarea totală a investiţiilor realizate şi angajate de fondurile noastre anul trecut a fost de 93,3 milioane EUR.

În aprilie, PEF VIII a semnat un acord cu jucătorul global Acrisure pentru a vinde Unilink, cea mai mare platformă de distribuţie de asigurări din regiunea Europei Centrale şi de Est. Fondul şi-a vândut întreaga participaţie de 38,4% din companie într-o tranzacţie finalizată în luna august. Valoarea rămâne confidenţială.

PEF VIII şi-a vândut şi pachetul de 40,6% deţinut în FinGO, un intermediar de servicii financiare care activează în Slovacia şi Cehia. Tranzacţia a fost anunţată în noiembrie şi finalizată în decembrie, pentru o sumă nedezvăluită.

Veniturile brute totale, inclusiv dividendele, provenite din exiturile finalizate în ultimul an de fondurile administrate de EI, se ridică la 150 milioane EUR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb