Enterprise Investors vinde grupul Macon

G.F.
Companii #Construcţii / 19 decembrie 2017

Enterprise Investors vinde grupul Macon

Polish Enterprise Fund V şi Polish Enterprise Fund VI, fonduri de private equity administrate de Enterprise Investors (EI), au semnat un acord pentru vânzarea grupului Macon, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din ţara noastră.

Cumpărătorul este Xella Group, unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de materiale de construcţii pentru zidărie din domeniul betonului celular autoclavizat (BCA) şi domenii conexe, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Cooperarea dintre Enterprise Investors şi echipa de management foarte competentă condusă de Marius Marin s-a dovedit de succes pe parcursul investiţiei noastre în Macon. Buna noastră colaborare a fost importantă mai ales în vremurile tulburi ce au urmat crizei globale, când, deşi sectorul construcţiilor a scăzut dramatic, Macon a reuşit să îşi crească cota de piaţă printr-o continuă adaptare la noile condiţii şi câştigând noi pieţe." a spus Dariusz Proñczuk, managing partner la Enterprise Investors, care a coordonat această investiţie. "Compania este într-o formă foarte bună şi sunt optimist cu privire la oportunităţile sale de creştere în viitor", a precizat Şerban Roman, Vicepreşedinte Enterprise Investors, care coordonează activitatea firmei în România.

În 2006, Enterprise Investors a cumpărat Macon de la angajaţii şi foştii manageri ai companiei. La momentul investiţiei, Macon era un important producător de materiale de construcţii din România. Doi ani mai târziu, EI a furnizat companiei Macon capital adiţional pentru achiziţia competitorului său, Simcor Group, un producător de materiale de construcţii cu activitate în Transilvania.

Cu sprijinul fondurilor EI, managementul Macon a fuzionat cele două entităţi. În prezent, compania administrează patru puncte de producţie şi este producătorul numărul 1 de BCA şi stâlpi de electricitate din ţară dar şi unul dintre cei mai importanţi furnizori de var, elemente prefabricate şi teracotă. În ultimii ani, Macon a avut performanţe financiare excelente. Compania estimează venituri de aproximativ 150 milioane RON (33 milioane EUR) în 2017. Macon are cca. 800 de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb