E.ON a finalizat lucrările de înlocuire a sistemului de iluminat de la Liceul Tehnologic Special "Gheorghe Atanasiu" din Timişoara

S.B.
Companii / 11 octombrie 2021

E.ON a finalizat lucrările de înlocuire a sistemului de iluminat de la Liceul Tehnologic Special "Gheorghe Atanasiu" din Timişoara

E.ON Energie România a finalizat recent lucrările la cea de-a cincea instituţie şcolară cuprinsă anul acesta în program, la Liceul Tehnologic Special "Gheorghe Atanasiu" din Timişoara, potrivit unui comunicat al companiei, remis astăzi redacţiei.

Această instituţie de învăţământ continuă activitatea de educare a copiilor cu deficienţe de auz, începută aici încă din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, de către învăţătorul Karl Schäffer.

În cele 7 corpuri de clădire care înseamnă 19 ateliere, 28 de săli de clasă, internat, sală de sport şi sală de mese, a fost înlocuit complet sistemul de iluminat, prin montarea a 800 de corpuri noi, lămpi exterioare şi proiectoare, având toate la bază tehnologia LED. Acestea aduc o economie semnificativă la consumul de electricitate pentru iluminat, şi implicit costuri mai mici la energia electrică. Mai mult, iluminatul cu tuburi LED are o durată de viaţă mai lungă comparativ cu sistemele clasice, ceea ce face ca această investiţie să fie una sustenabilă în timp, reducând şi costurile de mentenanţă.

"Apreciem iniţiativa acestui proiect ca fiind extrem de benefică, având în vedere vechimea corpurilor de iluminat existente şi necesitatea schimbării lor. Cu siguranţă proiectul de modernizare a iluminatului va aduce un plus activităţii didactice atât în ceea ce priveşte luminozitatea crescută a sălilor de clasă, dar şi din perspectiva supravegherii unor spaţii slab iluminate până acum", spune Cătălin Todorescu - director Liceul Tehnologic Special "Gheorghe Atanasiu".

Dincolo de eficientizarea consumului de energie cu iluminatul, cei peste 350 de elevi şi cadrele didactice ale şcolii se vor bucura de condiţii de studiu mai bune, lumina dată de noul sistem fiind similară celei naturale, în proporţie de 98%.

Până la începutul acestui an, E.ON a investit peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătăţirea condiţiilor de studiu şi eficientizarea consumului de energie în şcoli. Programul, demarat în 2012, a acoperit până în prezent 65 de unităţi şcolare din 18 judeţe, având circa 41.000 de elevi şi profesori drept beneficiari direcţi. În total au fost montate 32.500 de corpuri de iluminat noi şi 80.000 tuburi led.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb