E.ON deschide cel mai mare centru de testare şi inovare pentru electromobilitate

F.D.
Companii / 12 ianuarie

E.ON deschide cel mai mare centru de testare şi inovare pentru electromobilitate

Extinderea infrastructurii publice şi private de încărcare continuă să se intensifice în Germania şi în Europa. Acesta este motivul pentru care E.ON investeşte masiv în soluţii de electromobilitate. În acest context, firma a inaugurat un nou centru de testare şi inovare de ultimă generaţie pentru tehnologii de încărcare şi soluţii energetice sustenabile, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, în noul sediu din Essen, E.ON testează şi cercetează soluţii de încărcare pentru vehiculele electrice şi integrarea inteligentă a acestora în ecosistemul energetic. Pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, peste 25 de staţii şi medii de testare digitale sunt disponibile pentru testarea vehiculelor, a staţiilor de încărcare, a wallboxurilor şi a accesoriilor. Laboratorul de testare dispune, de asemenea, de cinci camere climatice speciale. Acestea le permit inginerilor E.ON să simuleze toate condiţiile de temperatură posibile, de la îngheţ la căldura extremă. De exemplu, modul de încărcare a maşinilor electrice poate fi testat la temperaturi cuprinse între minus 40 şi plus 50 de grade Celsius. Acest lucru înseamnă că beneficiarii, cum ar fi de exemplu producătorii de automobile, nu trebuie să efectueze teste costisitoare şi de durată în situaţii reale. Pe lângă cercetare şi dezvoltare, E.ON foloseşte centrul de testare şi pentru a-şi instrui clienţii şi partenerii în ceea ce priveşte instalarea şi întreţinerea.

"De fapt, pentru implementarea şi atingerea obiectivelor tranziţiei energetice şi de transport, avem nevoie de participarea activă a întregii societăţi a urbane", a declarat Thomas Kufen, primarul oraşului Essen. "Un proces de succes şi pe termen lung poate fi realizat doar prin proiecte inovatoare şi prin crearea de reţele între diverşi jucători din oraşul nostru. Prin urmare, sunt foarte încântat să pot deschide Laboratorul de Testare E.ON. Dezvoltarea continuă a mobilităţii electrice este un element-cheie al tranziţiei energetice şi un alt pas important pentru limitarea schimbărilor climatice şi o mai mică dependenţă de combustibilii fosili. E.ON face acest pas. În calitate de primar, sunt foarte recunoscător pentru această iniţiativă."

Patrick Lammers, membru al consiliului de administraţie al E.ON, a declarat la inaugurare: "Tranziţia energetică, transporturile «curate» (cu amprentă de carbon redusă), limitarea schimbărilor climatice - toate acestea vor avea succes numai dacă electromobilitatea va lua şi mai mult avânt. Vom construi în fiecare an cel puţin 1.000 de staţii publice de încărcare suplimentare în Europa, accelerând şi mai mult transformarea traficului şi a transporturilor. Cu noul nostru centru de testare şi inovare, creăm capacitatea necesară pentru a răspunde cererii tot mai mari de infrastructură de încărcare. Prin urmare, suntem poziţionaţi în mod ideal pentru dezvoltarea dinamică a pieţei mobilităţii electrice. Sunt foarte mândru de echipa noastră, care a creat un mediu de testare unic şi practic, care este disponibil şi pentru partenerii noştri. Acest lucru ne aduce cu un pas mare mai aproape de electromobilitatea pentru toată lumea."

Mediu unic de testare pentru încărcarea camioanelor electrice în Europa

Laboratorul de testare acordă o atenţie specială electrificării vehiculelor de mare tonaj. Împreună cu producătorii de vehicule, E.ON testează şi dezvoltă tehnologii de încărcare concepute pentru a satisface cerinţele speciale ale camioanelor şi autobuzelor electrice. Laboratorul de testare este singura unitate din Europa în care poate fi testată încărcarea rapidă a vehiculelor grele cu o putere de până la trei megawaţi.

"Încărcarea rapidă pentru camioane este esenţială pentru electrificarea transportului de marfă rutier şi pentru ca acesta să devină neutru din punct de vedere al amprentei de carbon. Mai sunt încă multe de făcut până când vom ajunge acolo. În următorii ani vom asista la multe inovaţii tehnologice în acest domeniu. Putem testa cu uşurinţă noi staţii de încărcare a camioanelor de mare capacitate, cu o putere de până la trei megawaţi, la faţa locului şi, prin urmare, suntem bine pregătiţi pentru dezvoltări viitoare cu capacităţi de încărcare din ce în ce mai mari", a declarat Davide Villa, CEO al E.ON Drive.

Vânzările totale de maşini electrice au atins un nou record anul trecut. Agenţia Internaţională pentru Energie estimează că numărul de maşini electrice ar putea creşte de zece ori până în 2030. Producătorii de automobile şi furnizorii de infrastructură de încărcare depun eforturi susţinute pentru a dezvolta noi produse şi a le introduce pe piaţă. Odată cu creşterea numărului şi a diversităţii modelelor de vehicule şi a soluţiilor de încărcare, interoperabilitatea între diferitele sisteme devine o provocare din ce în ce mai mare. De asemenea, industria trebuie să facă faţă complexităţii tot mai mari a soluţiilor de încărcare, de la încărcarea rapidă pentru autoturisme şi camioane electrice la încărcarea bidirecţională, de exemplu pentru aplicaţii de la vehicul la casă.

"În laboratorul nostru de testare, ne concentrăm pe înţelegerea şi îmbunătăţirea întregului ecosistem de electromobilitate. Aici încercăm, testăm şi optimizăm pentru utilizarea zilnică de către companii şi clienţi privaţi. Scopul este de a face posibilă electromobilitatea pe scară largă şi de a o face potrivită pentru utilizarea practică. Uşurinţa în utilizare depinde de interacţiunea armonioasă a diferitelor tehnologii inteligente. De aceea, un alt obiectiv al noului nostru sediu este optimizarea interoperabilităţii şi fiabilităţii infrastructurii de încărcare", adaugă Davide Villa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb