Ministrul Comunicaţiilor şi şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu, a anunţat, marţi, la Arad că cei mai importanţi furnizori de reţele mobile şi fixe şi-au manifestat intenţia să-şi dezvolte afacerile în România. "Am avut o discuţie atât cu reprezentanţii Nokia cât şi cu cei ai Ericsson şi Hewlett-Packard. Toţi şi-au exprimat interesul să-şi dezvolte afacerile pe tertitoriul României", a declarat Gabriel Sandu. În opinia ministrului, cea mai avansată discuţie a fost purtată cu reprezentanţii companiei Ericsson. "Compania Ericsson îşi va deschide un nou punct de lucru în România. În momentul de faţă sunt în stadiul de căutare a unei locaţii unde să-şi instaleze un Centru de cercetare cu cel puţin 200 de angajaţi", a mai susţinut ministrul.
De asemenea, directorul Nokia şi-a exprimat interesul de a dezvolta un parteneriat cu M.C.S.I. pentru susţinerea investiţiilor pe care compania le are în vedere pentru România.
Sectorul IT&C poate fi un motor al economiei dacă, strategic, se dezvoltă atât tehnic, cât mai ales, din punct de vedere al resursei umane.
John Guerry consideră că, în ciuda perioadei de criză, în domeniul IT&C nu numai că se pot păstra toate locurile de muncă, dar se pot creea mult mai multe posturi decât în alte sectoare de activitate, acest lucru fiind posibil cu sprijin din partea M.C.S.I., şi a Guvernului de la Bucureşti.
În perspectiva unei colaborări strategice, Gabriel Sandu i-a prezentat lui John Guerry proiectul "România digitală - eStrategia naţională pentru o societate informaţională" şi Strategia specifică domeniului I.T., documente ce urmează să fie lansate de M.C.S.I. anul acesta.
În contextul interesului companiilor sus numite de a investi în România, M.C.S.I. a solicitat Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării cifrele de şcolarizare în specializările Poştă, I.T. şi Comunicaţii la nivel universitar şi preuniversitar, în vederea creării unui parteneriat între cele două ministere pentru pregătirea de specialişti în domeniu în concordanţă cu cerinţele pieţei.