Ericsson Mobility Report: dezvoltarea reţelelor 5G la nivel global continuă, iar India se află în fruntea clasamentului

T.B.
Companii / 21 iunie 2023

Ericsson Mobility Report: dezvoltarea reţelelor 5G la nivel global continuă, iar India se află în fruntea clasamentului

În ciuda provocărilor de ordin geopolitic şi a încetinirii macroeconomice înregistrată în unele pieţe, furnizorii de servicii de comunicaţii din întreaga lume continuă să investească în reţelele 5G, arată cea mai recentă ediţie (iunie 2023) a Ericsson Mobility Report. După ce a lansat serviciile 5G, în august 2022, India înregistrează o dezvoltare accelerată a reţelelor de telecomunicaţii, în cadrul iniţiativei Digital India.

La finalul anului trecut, numărul abonamentelor 5G din India era de aproximativ 10 milioane şi se estimează că acestea vor reprezenta aproximativ 57% din numărul total al abonamentelor de servicii mobile din această ţară până la finele lui 2028. Astfel, India ar deveni regiunea cu cea mai rapidă dezvoltare 5G la nivel global.

Ediţia din iunie 2023 a Ericsson Mobility Report evidenţiază şi faptul că adoptarea abonamentelor 5G în America de Nord a fost mai puternică decât se estimase anterior. La sfârşitul anului trecut, regiunea avea cea mai mare pondere a abonamentelor 5G la nivel global: 41%.

Numărul abonamentelor 5G este în creştere peste tot în lume şi se preconizează că va ajunge la 1,5 miliarde până la sfârşitul anului curent. Traficul global de date în reţelele mobile continuă să crească, media lunară de utilizare per smartphone, la nivel global, urmând să depăşească 20 GB până la sfârşitul acestui an.

Raportul arată şi o creştere continuă a veniturilor pe principalele pieţe 5G. Fredrik Jejdling, Executive Vice President & Head of Networks în cadrul Ericsson, a declarat: "Adoptarea globală a tehnologiei 5G a depăşit un miliard de abonamente, aducând o creştere a veniturilor pentru furnizorii de servicii de comunicaţii de pe principalele pieţe 5G. Se observă o corelaţie puternică între creşterea numărului de abonamente 5G şi veniturile din servicii. În ultimii doi ani, introducerea serviciilor 5G pe cele mai importante 20 de pieţe a dus la o creştere a veniturilor cu şapte procente. Această tendinţă arată valoarea tot mai mare a tehnologiei 5G, de care beneficiază atât utilizatorii, cât şi furnizorii de servicii".

Aproximativ 240 de furnizori de servicii de comunicaţii (CSP) din întreaga lume au lansat servicii 5G comerciale, iar aproximativ 35 au implementat sau lansat servicii 5G standalone (SA). Cele mai frecvente servicii 5G lansate de furnizorii de servicii pentru consumatori sunt serviciile de bandă largă mobilă îmbunătăţită (eMBB), cele de Fixed Wireless Access (FWA), jocurile şi unele servicii bazate pe AR/VR, cum ar fi formarea şi educaţia.

Raportul arată, de asemenea, că tehnologia 5G încurajează furnizorii să introducă servicii inovatoare în pachetele de servicii mobile. Aceştia oferă din ce în ce mai frecvent pachete care includ diverse servicii de divertisment, cum ar fi televiziunea, streamingul de muzică sau platformele de jocuri în cloud. În prezent, aproximativ 58% dintre furnizorii de servicii 5G fac acest lucru în diverse forme.

Peste 100 de furnizori, dintre care aproximativ 40% pun la dispoziţie servicii de FWA, oferă în prezent FWA în reţelele 5G.

FWA înregistrează o creştere solidă în ceea ce priveşte:

Numărul de furnizori de servicii mobile care oferă FWA

Proporţia celor care oferă FWA în reţelele 5G

Proporţia de furnizori cu structuri tarifare bazate pe viteză

Cantitatea de trafic deservit, pe măsură ce cresc atât numărul de conexiuni, cât şi volumul de trafic pe conexiune

Se estimează că până în 2028, 5G va reprezenta aproape 80% din totalul conexiunilor FWA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb