Erste: Continuarea Iniţiativei de la Viena nu este necesară

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 octombrie 2011

Erste Group Bank consideră că în prezent nu există "necesitatea şi nici dorinţa pentru o continuare a Iniţiativei de la Viena", angajament asumat în 2009 împreună cu alte bănci pentru menţinerea finanţării subsidiarelor din România şi alte ţări din Europa de Est, întrucât condiţile s-au îmbunătăţit.

"Necesarul de finanţare a devenit mult, mult mai mic, deoarece deficitele de cont curent au scăzut, sau balanţa a devenit pozitivă", a declarat, vineri, directorul financiar al grupului austriac, Manfred Wimmer, trans­mite Bloomberg, potrivit Mediafax.

El a adăugat că la finanţare contribuie investiţiile străine directe şi remiterile.

"Toată lumea este de acord că în acest moment nu există necesitatea şi nici dorinţa pentru o continuare a Iniţiativei de la Viena", a spus Wimmer.

Băncile occidentale s-au angajat (în 2009 - n.r.) să continue finanţarea subsidiarelor est-europene, din ţări precum România şi Ungaria, într-o perioadă în care deficitele de cont curent erau mai mari decât în prezent, iar opţiunile de finanţare erau mai puţine, a explicat Wimmer.

Angajamentul băncilor, coordonat de Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), a avut un rol esenţial pentru evitarea colapsului economic în Europa de Est, în 2008 şi 2009.

Iniţiativa, în cadrul căreia continuă să se întâlnească reprezentanţi ai instituţiilor de credit, băncilor centrale şi ai FMI şi BERD, are încă un rol în promovarea pieţelor locale de capital, a precizat Wimmer.

În cazul României, grupurile mamă ale principalelor nouă bănci cu capital străin au semnat, în urmă cu doi ani, la Viena, scrisori bilaterale de angajament pentru menţinerea expunerii pe piaţa românească la nivelul din martie 2009 şi a ratei de solvabilitate a sucursalelor la peste 10%.

Acordurile au fost semnate de Erste Bank, Raiffeisen International, Eurobank EFG, National Bank of Greece, Societe Generale, Alpha Bank, Volksbank, Piraeus Bank şi UniCredit, care deţin 70% din piaţa din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb