Erste: Preţul ţiţeiului va creşte, într-un an, la 86,8 dolari/baril

A.T.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 1 octombrie 2010

Analiştii Erste Group estimează că preţul ţiţeiului va creşte, acesta înregistrând în ultimul an fluctuaţii situate între 64 - 87 USD/baril. "Estimăm o medie a preţului petrolului de 79,8 USD/baril pentru sfârşitul anului 2010, urmând să crească la 86,8 USD/baril la sfârşitul anului 2011 şi la 102,6 USD/baril pe termen lung", a declarat Thomas Unger, analist al sectorului petrolului şi gazelor în cadrul Erste Group.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, stocurile de ţiţei de la nivelul OCDE se menţin la un nivel ridicat şi ar trebui să acţioneze ca tampon în faţa volatilităţii. În plus, riscul de deficit al ofertei pare a fi minim în următorii 2-3 ani, deoarece producţia de petrol ţine uşor pasul cu creşterea consumului. "Cererea globală de ţiţei a crescut din nou, cu +2% faţă de media anului 2009, şi se preconizează o nouă creştere atât pe termen scurt, cât şi pe termen mediu", a adăugat Unger.

În Europa, cererea de ţiţei ar putea scădea în continuare cu aproximativ 0,7% pe an până în 2020, date fiind regulamentele UE mai stricte privind emisiile de CO2 din transport. În plus, consumul va suferi o presiune şi mai mare datorită trecerii la autovehicule alimentate electric. În 2020, această trecere va genera, cel mai probabil, o scădere a consumului de ţiţei cu aproximativ 4 milioane de tone. Polonia şi România par să deţină, în opinia analiştilor Erste, cel mai ridicat potenţial de creştere a consumului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb