ESTONIA:  Guvernul a căzut după dezacorduri în cadrul coaliţiei guvernamentale

Andreea Popescu
Internaţional / 8 noiembrie 2016

Coaliţia guvernamentală tripartită în Estonia a căzut luni seara, după ce social-democraţii şi conservatorii au cerut plecarea premierului Taavi Roivas, potrivit AFP.

Căderea guvernului său nu ar urma totuşi să antreneze schimbări importante în politica externă a acestei ţări baltice, membră a NATO, a UE şi a zonei euro, conform analistului Ahto Lobjakas.

"Pentru social-democraţii din SDE şi pentru conservatorii din IRL, cooperarea cu Partidul Reformei (al lui Roivas) în acest guvern s-a terminat", a declarat agenţiei franceze de presă Heidi Ojamaa, purtătoare de cuvânt a social-democraţilor. Aflată la putere din aprilie 2015, coaliţia dispunea de 59 de locuri din totalul de 101 în Parlamentul estonian.

Avertizând că există "pericolul" ca "Estonia să se îndrepte spre o coaliţie de stânga", vicepreşedintele Partidului Reformei şi ministru de interne Hanno Pevkur a declarat la televiziunea publică estoniană că, conducerea partidului se va reuni marţi pentru a discuta despre demisia lui Riovas.

"SDE şi IRL continuă în mod oficial, începând din această seară, noile discuţii ale coaliţiei cu Partidul de Centru", a declarat analistul Ahto Lobjakas.

Dispunând de 27 de locuri în parlament, Partidul de Centru este al doilea cea mai mare partid politic în Estonia. El este foarte popular în rândurile minorităţii ruse din această ţară de 1,3 milion de locuitori.

Partidul de Centru şi-a desemnat în ultimul weekend noul preşedinte, Juri Ratas, în vârstă de 38 de ani, care - potrivit analiştilor - ar putea deveni viitorul prim-ministru.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "Dispunând de 27 de locuri în parlament, Partidul de Centru este al doilea "cea mai mare" partid politic în Estonia. El este foarte popular în rândurile minorităţii ruse din această ţară" (traducerea s-a facut probabil de cei de peste ocean, care nu fac acordurile din limba romana!) - si ce daca este foarte popular in rindurile minortatii ruse, care nu are niciun drept, nici la cetatenie si acte si deci nici macar de vot, chiar daca sunt aproape 1/3 din locuitorii tarii, dar nu sunt urmasii locuitorilor din 1938 (conform legii cetateniei din '92). Atunci .... articolul este tendentios, propagandistic antirusesc care prinde la cei fanatici rusofobi dezinformati si inculti, fara a avea o baza in "vesnica angoasa" Rusia, dar care este "politically correctly".

    1. A aparut Leonid Postacov.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb