eToro îşi plănuieşte listarea

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 februarie

eToro îşi plănuieşte listarea

English Version

Platforma de brokeraj a raportat profit pentru prima oară în 2023

Platforma de brokeraj bursier eToro atrage interes din partea bancherilor şi investitorilor cu privire la listarea sa, după ce a abandonat planul de a ajunge pe piaţa de acţiuni printr-o fuziune cu o companie de tip SPAC (societate de achiziţie cu scop special), potrivit CEO-ului Yoni Assia. Acesta a declarat citat de CNBC: "Cu siguranţă ne uităm spre piaţa acţiunilor. În mod cert, în cele din urmă vom deveni o companie listată. Când va fi momentul ideal să facem asta? Evaluăm întotdeauna oportunitatea potrivită la momentul potrivit şi piaţa potrivită".

Assia a mai spus că eToro şi-a construit relaţii bune cu bursele, inclusiv cu Nasdaq SUA. "eToro şi-a depus deja eforturile pentru listare", a sugerat oficialul platformei, menţionând că problema listării este mai mult o chestiune de "când", nu de "dacă".

"Este afacerea noastră, nu? Investitorii de retail vin la eToro ca să cumpere acţiuni ale unei companii listate. Aşa că suntem fericiţi să ne angajăm şi să construim aceste relaţii de-a lungul timpului, pe măsură ce creştem mai mult", a subliniat Yoni Assia.

Cifrele prezentate de eToro postului CNBC arată că platforma a înregistrat venituri de 630 de milioane de dolari în 2023, faţă de 631 de milioane de dolari în 2022. Dar compania a raportat profit pentru prima dată în 2023, menţionând că a ajuns la un câştig înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) de 100 de milioane de dolari. eToro nu a furnizat o cifră comparabilă pentru 2022.

eToro se bazează în principal pe comisioanele legate de tranzacţionare, cum sunt spread-urile pentru ordinele de cumpărare şi vânzare, precum şi pe comisioanele pentru activităţi care nu sunt de tranzacţionare, precum retragerile de bani şi conversia valutară. De asemenea, platforma are câştiguri dintr-un produs destinat membrilor, numit eToro Club. Acesta este un model de membru premium, costisitor, cel mai mic nivel ("silver") având un preţ de 5.000 de dolari. eToro Club le oferă utilizatorilor un serviciu personalizat bazat pe obiceiurile lor de tranzacţionare, precum şi taxe mai mici, reduceri şi randamente pentru cripto.

eToro are acum 35,5 milioane de utilizatori înregistraţi şi peste 3 milioane de conturi finanţate. Compania a depăşit 10 miliarde de dolari în active totale ale clienţilor (sub administrare) în 2023, potrivit datelor sale financiare.

Assia a mai dezvăluit că eToro a achiziţionat compania Deep, care se concentrează pe automatizarea conţinutului. Acesta este un domeniu pe care compania intenţionează să se concentreze intens în 2024. Conform lui Assia, eToro a folosit intens inteligenţa artificială (AI) în afacerile sale, în special în conţinut şi marketing. Aproximativ 80% din marketingul, grafica, conţinutul şi localizarea eToro integrează AI, a adăugat Assia. AI este folosit, de asemenea, în investiţii şi tranzacţionare. Pe de altă parte, acţiunile legate de inteligenţa artificială au atras o mare atenţie în rândul bazei de utilizatori eToro.

eToro, societate care le permite utilizatorilor să cumpere şi să vândă acţiuni prin intermediul unei platforme online, intenţiona iniţial să se listeze în urma unei fuziuni cu un SPAC - FinTech Acquisition Corp., care a aparţinut fondatorului Bancorp, Betsy Cohen. Dar eToro a renunţat la aceste planuri, care i-ar fi dat companiei o evaluare de 8,8 miliarde de dolari, notează CNBC.

După ce a amânat planurile iniţiale de listare, eToro a strâns, în martie 2023, 250 de milioane de dolari de la investitori, operaţiune care a evaluat compania la 3,5 miliarde de dolari. Tranzacţia a fost susţinută de SoftBank Vision Fund 2, ION Investment Group şi Velvet Sea Ventures.

Apoi, într-o altă tranzacţie, eToro le-a permis angajaţilor şi investitorilor să vândă acţiuni în valoare de 120 de milioane de dolari către acţionarii existenţi, într-o vânzare secundară de titluri. Acea tranzacţie a evaluat compania la circa 3,5 miliarde de dolari.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. in panica trecuta a blocat miliarde de dolari fondurile oamenilor.

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb