"EUfonika" - un nou brand pe piaţa de telefonie fixă din ţara noastră

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 24 februarie 2006

"EUfonika", un nou brand pe piaţa de telefonie fixă din ţara noastră, a fost lansat ieri de către "Combridge" Sfîntu Gheorghe, subsidiara româ-neas-că a "Magyar Telekom", ca o consecinţă firească a liberalizării pieţei de telecomunicaţii din România.

Serviciul "EUfonika" permite persoanelor fizice şi juridice care au deja o linie telefonică "Romtelecom" să îşi reducă cos-turile cu aproximativ 20% pentru convorbirile interjudeţene şi cu pînă la 40% în cazul celor internaţionale. Preţurile pe care le oferă "EUfonika" sînt asigurate de tehnologia IP, reţeaua Next Generation Network şi modelul de afaceri inovativ.

Pentru a utiliza EUfonika, clienţii Romtelecom" vor apela un număr netaxabil (la call center-ul EUfonika) şi îşi vor anunţa intenţia de a se înregis-tra. Un operator va nota datele clientului în scopuri contractuale şi va trimite prin poştă formularul de înregistrare. Clientul are posibilitatea să testeze serviciul, primind cinci minute gratuite pentru convorbiri interjudeţene. După încheierea formalităţilor, clientul primeşte alte 25 de minute gratuite pentru apeluri interjudeţene. Clientul Romtelecom va achita către "Combridge" doar contravaloarea apelului efectuat, respectiv 4,4 eurocenţi/minut (fără TVA) pentru convorbirile în intervalul 08.00-20.00.

Utilizarea serviciului nu necesită taxe suplimentare, schimbarea numărului de telefon sau instalarea unor cabluri sau echipamente noi. La sfîrşitul fie-cărei luni, clienţii EUfonika vor primi o factură separată pentru convorbirile efectuate prin reţeaua "Combridge".

Directorul general al companiei, Levente Csenteri, a declarat: "În acest moment, serviciul este disponibil numai abonaţilor Romtelecom, conectaţi la centrale digitale. În următoarele luni, compania va încheia şi alte acorduri comerciale de interconectare, care vor permite efectuarea de apeluri şi către alte reţele naţionale".

În prezent, costul unui apel interjudeţean în reţeaua "Romtelecom" se ridică la 5,4 eurocenţi/minut (fără TVA).

Reprezentanţii "Combridge" nu au vrut să dea detalii despre valoarea investiţiilor efectuate pînă în prezent sau a fondurilor alocate pentru dezvoltarea companiei în anii următori.

Domnul Csenteri a spus că lansarea noului serviciu va fi benefic şi pentru Romtelecom: "Pe fondul migrării către serviciile de telefonie mobilă şi reducerii numărului de linii fixe, operatorul naţional de telefonie fixă poate să îşi menţină numărul actual de clienţi".

Oferta "Combridge" se adresează şi clienţilor persoane juridice, în acest sens fiind lansat "EUfonika BusinessCall". Serviciul este disponibil pentru abonaţii din Bucureşti, urmînd ca în scurt timp să fie extins şi în oraşele Timişoara şi Cluj-Napoca.

"Combridge", subsidiarul din România al lui Magyar Telekom, oferă o alternativă pe piaţa locală de telefonie fixă. Oferta "Combridge" include servicii de date şi de internet cu precădere pentru clienţi corporate, dar şi pentru operatori de telecomunicaţii şi furnizori de servicii de internet.

"Combridge" Sfântu Gheorghe a fost înfiinţată în anul 2003. În 2004, compania a raportat o cifră de afaceri de 7,5 milioane de lei şi un profit net de circa 400.000 lei.

Magyar Telekom este principalul operator de servicii de telefonie din Ungaria, oferind o gamă largă de servicii atît pentru persoane fizice, cît şi pentru persoane juridice (telefonie, transmisii de date, internet, servicii cu valoare adăugată). Magyar Telekom este acţionarul majoritar al MakTel, operator de telefonie fixă, şi al Mobimak, operator de telefonie mobilă, ambele din Macedonia. Magyar Telekom deţine pachetul majoritar şi în compania Telekom Montenegro (TCG), cel mai mare operator din Muntenegru, ce oferă servicii de telefonie fixă, mobilă şi internet. Acţiunile Magyar Telekom au fost listate la bursele din Budapesta şi New York încă din anul 1997. Pachetul majoritar Magyar Telekom (59,49%) este deţinut de Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telecomunicaţii din Europa, restul de 40,51% din acţiuni fiind cotate la Bursă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb