EUGEN OVIDIU CHIROVICI: PC se opune impozitului pe profit de 16% pentru microîntreprinderi

Ziarul BURSA #Politică / 17 mai 2006

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (ANIMMC), Eugen Ovidiu Chirovici, a afirmat că parlamentarii conservatori nu vor vota Codul Fiscal dacă Ministerul Finanţelor Publice nu renunţă la intenţia de a majora la 16% impozitul pe profit aplicat microîntreprinderilor.

Chirovici a spus, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă a Partidului Conservator, că o asemenea măsură ar avea un impact negativ asupra mediului de afaceri şi a IMM-urilor.

"Am aflat de intenţia ministrului Vlădescu de a renunţa, începând cu 1 ianuarie 2007, la acea facilitate, privind posibilitatea microfirmelor de a opta pentru impozitarea pe cifra de afaceri cu 3%. Când s-a majorat acest impozit, de la 1,5 la 3%, am formulat un punct de vedere că acceptăm măsura doar temporar. Din păcate, nu doar că nu se revine la 1,5%, dar se intenţionează eliminarea acestei facilităţi, pe motiv că nu ar fi o practică financiară europeană şi că microfirmele sînt folosite de unele companii pentru a-şi plăti salariile", a afirmat Chirovici, citat de Rompres. În opinia domniei sale, ambele argumente sînt "false".

Pentru microfirme, renunţarea la această facilitate reprezintă, după părerea preşedintelui ANIMMC, diferenţa între a activa în continuare sau a da faliment.

"Unele microfirme realizează o marjă de profit atît de mică încît impozitarea cu 16% le-ar determina să falimenteze", a explicat Chirovici.

El a spus că o asemenea intenţie ar fi trebuit să se bazeze pe argumente şi cifre foarte clare, "cîte microfirme sînt folosite pentru plata salariilor şi ce evaziune provoacă". "În condiţiile în care se menţine această poziţie a MFP, parlamentarii PC nu vor vota Codul Fiscal. Sperăm ca în zilele următoare să avem datele, dacă MFP le deţine, care să ne demonstreze care sînt foloasele unei asemenea măsuri", a afirmat Eugen Ovidiu Chirovici.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb